Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Δήλωση υποψηφιότητας Βασιλικής (Βάσω) Μαλέα

Η Δυτική Μακεδονία είναι το σπίτι μας!

Είναι ένας τόπος ευλογημένος και πολύπαθος! Με πλούσια και μοναδική κληρονομιά, που δυστυχώς δεν έτυχε της προσοχής που της αξίζει από το πολιτικό προσωπικό της. Τα τελευταία χρόνια αιμορραγεί διαρκώς , χάνει τα παιδιά της, χάνει το μέλλον της! Ο πληθυσμός της συρρικνώθηκε κατά μέσο όρο 10%  από την προηγούμενη απογραφή. Το Ακαθάριστο Περιφερειακό Προϊόν μειώθηκε ως και 40%. Κατήφεια και απογοήτευση, γκρίζο και καταχνιά είναι οι σύντροφοι μας τα τελευταία χρόνια. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα μαγαζιά κλείνουν, όπως ερμητικά  κλείνουν και τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών μας!

Μας λένε πως ήμασταν  άτυχοι , πως χτυπηθήκαμε από απανωτές κρίσεις! Όλες, όμως, οι περιφέρειες πέρασαν τις ίδιες κρίσεις , δυστυχώς μόνο η δική μας είναι τελευταία σε απορροφητικότητα, πρώτη σε ανεργία και σε απώλεια πληθυσμού! Δε φταίει η κακή μας τύχη, αλλά οι άφωνοι, άβουλοι και  μοιραίοι περιφερειακοί «ταγοί» μας!

  • 4 χρόνια δεν μίλησε κανείς από όλους αυτούς που ορκίζονται σήμερα στο όνομα του τόπου.
  • 4 Χρόνια ούτε μια κουβέντα για την βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής.
  • 4 Χρόνια ούτε κουβέντα για την κρίση στη γούνα, τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό.

Το μόνο που έκαναν είναι να βαφτίζουν τα συμφέροντα επενδύσεις… και να προσπαθούν να τα διευκολύνουν.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Ανάπτυξη για λίγους στις πλάτες των πολλών.

Αυτοδιοίκηση δε σημαίνει είμαστε ο βραχίονας της Κυβέρνησης, όπως αυτάρεσκα διατυμπανίζουν οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι.

Αυτοδιοίκηση σημαίνει η Περιφέρεια οραματίζεται, σχεδιάζει, αποφασίζει,  και διαφεντεύει το τόπο της. Δεν υποκύπτει σε εξαρτήσεις και κεντρικές πολιτικές αποφάσεις. Οι Δυτικομακεδόνες και ξέρουν και μπορούν να παλέψουν και να αλλάξουν τον τόπο τους, δε μας αξίζει να είμαστε μαριονέτες ενός Κεντρικού Θεάτρου που ανεβάζει μια παράσταση για λίγους και εκλεκτούς!

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αρκεί να πιστέψουμε σε μας, να αφήσουμε τις κομματικές μας κορώνες για τις επόμενες εθνικές εκλογές, να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και εγωισμούς και να  απελευθερώσουμε τις συλλογικές και ατομικές δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας!!!

Με προτεραιότητα στην Εργασία, την Υγεία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για όλους και όλες!

Με γνώση, αγάπη και όρεξη είμαστε έτοιμοι/ες να αλλάξουμε τον ρου της Δυτικής Μακεδονίας. Συνδιαμορφώνουμε όλοι και όλες μαζί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης που θα βγάλει από το τέλμα την Περιφέρειά μας.

Με γνώση, αγάπη και ΕΛΠΙΔΑ  αγωνιζόμαστε να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας πρώτη και πρότυπη σε βασικούς τομείς ασφάλειας και ανάπτυξης!

Ονομάζομαι Βάσω Μαλέα  και είμαι Νηπιαγωγός στο 7ο/2ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς. Είμαι κάτοχος δύο πτυχίων, Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης αντίστοιχα του ΑΠΘ και ενός Μεταπτυχιακού στη Γνωστική Ανάπτυξη. Από την αρχή του εργασιακού μου βίου ασχολήθηκα ενεργά με συνδικαλιστικά Θέματα της Εκπαίδευσης. Έχω διατελέσει επί σειρά ετών μέλος  και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς, Αντιπρόσωπος των Εκπαιδευτικών στη ΔΟΕ και Αιρετό μέλος στα υπηρεσιακά Συμβούλια ΑΠΥΣΠΕ Δ. Μακεδονίας και ΠΥΣΠΕ Καστοριάς.

Κατάγομαι από την Τσάκονη Καστοριάς. Είμαι σύζυγος του επιχειρηματία Πέτρου Νανά και μητέρα δύο γιών, του Θέμη και του Δημήτρη. Κόρη του Πέτρου και της Χρυσής (Σούλας) ακολούθησα τα δικά τους βήματα με υπευθυνότητα και σεβασμό στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Με αγάπη για τα παιδιά, για το μέλλον τους και το μέλλον του τόπου αποφάσισα να ασχοληθώ και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσές, ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 για να μπορέσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αλλαγή που χρειάζεται η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία!

Μαλέα Βάσω

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

με το ψηφοδέλτιο της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου

ΕΛΠΙΔΑ για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Back to top button