ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Still Neighborhood”: Παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου του Βαγγέλη Τάτση στο χώρο της φωτογραφίας αύριο στην Καστοριά

Ο φωτογράφος Βαγγέλης Τάτσης, καθ’ οδόν προς την Biennale Θεσσαλονίκης, κάνει μια στάση στην Καστοριά, όπου θα παρουσιάσει το έργο του.
Δευτέρα 16 Οκτώβρη στις 17:30 στον Ανθό
Λίγα λόγια από τον ίδιο:
Το σύνολο της φωτογραφικής δουλειάς μου είναι μια αποτύπωση τόπων γνώριμων, με συγκεκριμένη σημασία για τον ίδιο και τους οικείους μου. Τα πορτρέτα συμπληρώνουν τα τοπία και αναδεικνύουν τον χαρακτήρα τους. Τα πρόσωπα φωτογραφίζονται άλλοτε σε εσωτερικούς και άλλοτε σε εξωτερικούς χώρους, σκιαγραφώντας τον χώρο, την περιοχή και μια προσωπική προσέγγιση προς όλα όσα τον διαμορφώνουν.
Έχοντας αλλάξει τίτλους για το project κατέληξα στο Still Neighborhood (Σιωπηλή Γειτονιά).
Τα δυτικά προάστια της Αττικής είναι μια ιδιαίτερη περιοχή για εμένα και για αρκετό κόσμο. Φωτογραφίζοντας διαπίστωσα ότι αυτό που με ενδιέφερε ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα, με τους οποίους ακόμη μεγαλώνω. Όχι μόνο σαν πρόσωπα, αλλά και σαν χαρακτήρες. Συνεχίζοντας το Family που ήταν ένα πολύ κλειστό project σχετικό κυρίως με την οικογένειά μου, το Still Neighborhood προχωράει σε ένα επόμενο επίπεδο, εκείνο της γειτονιάς, που τελικά είναι ακριβώς το επόμενο βήμα μετά την οικογένεια.
Κανένα από τα προσωπικά project που έχω κάνει μέχρι τώρα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον χωροταξικό του προσδιορισμό. Ο χώρος και ο άνθρωπος είναι αλληλένδετοι. Ο άνθρωπος καθορίζει και καθορίζεται από τον χώρο του. Σε μια δουλειά στην οποία δεν υπάρχει το ανθρώπινο στοιχείο θα ψάξω να ανακαλύψω γιατί δεν υπάρχει. Θα πρέπει η ίδια η δουλειά να εξηγεί την «απουσία» και να οδηγεί σε ένα συμπέρασμα. Στα τοπία μου κι εγώ επιλέγω να μην υπάρχει κόσμος, επειδή επιδιώκω αυτά να λειτουργούν σαν συμπληρωματική πηγή πληροφοριών για τα πορτρέτα. Κι έτσι από την αλληλεπίδραση των εικόνων – πορτρέτων και τοπίων – προκύπτει η τελική αφήγηση.

Back to top button