ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Βραδιά αυθεντικής jazz στον Ανθό

Nikos Chatzitsakos trio live στον Ανθό.

Το πρώτο live της φετινής σεζόν! Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 21:00.
Είσοδος ελεύθερη.
Ο κοντραμπασίστας και ενορχηστρωτής Νίκος Χατζητσάκος, σε συνεργασία με τον Ραφαήλ Μελετέα (πιάνο), Γιώργο Ποταμιάνο (ντραμς) θα παρουσιάσει μια βραδιά αυθεντικής jazz. Το ρεπερτόριο αποτελείται από συνθέσεις θρυλικών τζαζ μουσικών, δημοφιλή κομμάτια του Broadway, καθώς και διασκευές σε επιτυχίες της Rock, Soul και RnB επιτελεσμένα στο ύφος της αφρο-αμερικάνικης τζαζ.
Βιογραφικό:
Γεννημένος στην Αθήνα αλλά βασισμένος στην Νέα Υόρκη, ο κοντραμπασίστας, συνθέτης, και ενορχηστρωτής, Νίκος Χατζητσάκος ασχολήθηκε με την μουσική από μικρή ηλικία. Στην εφηβεία του, ανέπτυξε μια βαθιά εκτίμηση για τη Τζαζ, που είχε ρίζες στην αφρό-αμερικανική μουσική της δεκαετίας του 1940-1960. Ο Νίκος προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να τιμήσει αυτήν την εποχή και να τη συνδέσει με άλλα ιδιώματα. Είναι βραβευμένος μουσικός και έχει υπάρξει μέλος της Ralph Peterson GenNext Big Band και ιδρυτής του “Nikos Chatzitsakos Tiny Big Band”.
Μετά την αποφοίτησή του από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2016 μετακόμισε στη Βοστώνη, όπου αποφοίτησε από το Berklee College of Music με πλήρη υποτροφία στην Jazz σύνθεση και επιτέλεση. Εκεί συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με πλήρη υποτροφία. Στο Berklee, σπούδασε με τους Linda May Han Oh, Billy Kilson, Ralph Peterson Jr, John Patitucci, Ben Street και Joe Lovano.
Το 2018, ο Νίκος ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ με την GenNext Big Band του Ralph Peterson, με καλεσμένο τον Frank Lacy, στο άλμπουμ “Listen Up”. Το συγκρότημα κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Rising Star Big Band του 68ου DownBeat Critics Poll’s (δεύτερη θέση τον προηγούμενο χρόνο). Το “Nikos Chatzitsakos Tiny Big Band”, για το οποίο ενορχηστρώνει μουσική, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ το 2022. Κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Seven Virtual Jazz Club Competition 2019. Το 2020, κέρδισε την κατηγορία ενορχηστρώσης του DownBeat Student Music Awards. Βραβεύτηκε επίσης υποτροφία το 2020 από το ίδρυμα Panhellenic Scholarship. Το 2022 κέρδισε από το ίδρυμα “Pathways to Jazz” χορηγία για την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ της “Nikos Chatzitsakos Tiny Big Band”.
Ο Νίκος έχει εμφανιστεί δίπλα σε διακεκριμένους μουσικούς όπως οι Ralph Peterson, Frank Lacy, Antonio Hart, Stacy Dillard, Josh Evans, Quiana Lynell, Lalah Hathaway, Sarah Reich, και Γιώργος Κοντραφούρης. Έχει εμφανιστεί σε διάσημα φεστιβάλ και σε συναυλιακούς χώρους όπως το Dizzy’s Club Coca-Cola at the Lincoln Center, DC Jazz Festival, Smalls Jazz Club, Scullers Jazz Club, The Django, Agganis Arena, “Jazzed in Siberia” Festival, Rockport Music-Shalin Liu Performance Center, The Berklee Performance Center (BPC), The Red Room @ Cafe 939, Wally’s Jazz Cafe, Half Note Jazz Club, SNFCC, και το Onassis Cultural Center.
Οι ενορχηστρώσεις του έχουν ερμηνευτεί από την Τζαζ Ορχήστρα του Manhattan School of Music στο “Venus Project” υπό τη μουσική διεύθυνση της Ingrid Jensen, το “Jazz Academy Big Band” από τη Μόσχα, το “Novosibirsk International Student Jazz Festival” Big Band και στην συναυλία αποφοίτησης του Berklee 2022 για το τιμητικό σετ της Lalah Hathaway

Back to top button