ΓούναΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

«Fur Free Europe»: Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ολική απαγόρευση της γούνας (βίντεο με μεταφραστές)

Μετά τη συγκέντρωση των υπογραφών πάνω από 1,5 εκατομμυρίου πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρασβούργο, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτηση για το αίτημα της πρωτοβουλίας πολιτών Fur Free Europe European Citizens’ Initiative για ολική απαγόρευση της γούνας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
23 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση των εκτροφείων γούνας και της διάθεσης προϊόντων εκτροφής γούνας στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η επίσημη απάντηση αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Fur Free Europe» (Ευρώπη χωρίς γούνες) (συζήτηση)

(09:05:50-09:52:31 CET)

Ευρωπαϊκή στρατηγική για τις πρωτεΐνες (συζήτηση)

(09:52:31-10:46:09 CET)

Ανανέωση των γενεών στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της ΕΕ του μέλλοντος (συζήτηση)

(10:46:09-11:57:10 CET)

Επανάληψη της συνεδρίασης

(12:03:35-12:03:38 CET)

Βραβείο Ζαχάρωφ 2023 (ανακοίνωση του βραβευθέντος)

(12:03:39-12:05:55 CET)

ΕΕ: Ευρωβουλευτές ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση των εκτροφείων γούνας

23 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες ζήτησαν την πλήρη απαγόρευση των εκτροφείων γούνας και της διάθεσης προϊόντων εκτροφής γούνας στην ευρωπαϊκή αγορά στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο – Επίσημη απάντηση αναμένεται από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους

Ένας μεγάλος αριθμός ευρωβουλευτών από όλο το πολιτικό φάσμα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) να σεβαστεί τα αιτήματα των ευρωπαίων πολιτών από την πρωτοβουλία Fur Free Europe European Citizens’ Initiative και να τερματίσει αυτήν την περιττή, ανήθικη και απαρχαιωμένη πρακτική.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ ζήτησαν την απαγόρευση των εκμεταλλεύσεων γούνας και της διάθεσης προϊόντων εκτροφής γούνας στην αγορά της ΕΕ, σε μία από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαικές πρωτοβουλίες για την καλή διαβίωση των ζώων.

20 κράτη μέλη έχουν ήδη απαγορεύσει πλήρως ή εν μέρει την εκτροφή γούνας για λόγους καλής διαβίωσης των ζώων και δημόσιας υγείας.

23 ευρωβουλευτές ζήτησαν ευθέως την απαγόρευση των εκτροφείων γούνας, τονίζοντας την τεράστια ταλαιπωρία των ζώων: 37 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται στην Ευρώπη κάθε χρόνο με μοναδικό σκοπό την παραγωγή γούνας, την οποία χαρακτήρισαν «περιττή».

Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απλά δεν μπορεί να αγνοήσει το δημοκρατικό κάλεσμα των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι η ώρα να τερματιστεί αυτή η πρακτική είναι τώρα και ότι η ΕΕ δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή και να συνεχίσει να αγνοεί τη σκληρότητα των εκτροφείων γούνας.

Αν έχει σημασία για τους Ευρωπαίους, έχει σημασία για την Ευρώπη. Αλλά τι σημαίνει αυτό εάν η ΕΚ δεν τηρήσει τη δική της υπόσχεση και δεν ενεργήσει σύμφωνα με το κάλεσμα εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Πρέπει να απαγορεύσουμε την εισαγωγή γούνας για να αποτρέψουμε τον πόνο αλλού. Πώς μπορούμε στην Ευρώπη να παραμείνουμε σιωπηλοί; Τα ζώα δεν το αξίζουν αυτό. Οι πολίτες δεν το θέλουν αυτό. Θα αναλάβει τελικά η Επιτροπή ηγετικό ρόλο και θα δείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πρωτοβουλίες των πολιτών; Anja Hazekamp, ​​ευρωβουλευτής (The Left)

Πολλοί ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στη σοβαρή απειλή που συνιστούν οι εκτροφές γουναρικών για τη δημόσια υγεία, κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα κρούσματα του Covid-19 και της γρίπης των πτηνών, ενώ τόνισαν τις σοβαρές συνέπειες που έχει η εκτροφή γούνας στη βιοποικιλότητα.

Επίσημη απάντηση στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή αναμένεται από τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους

Η πρωτοβουλία FurFree Europe ζητά την απαγόρευση της ΕΕ για τη διατήρηση και τη θανάτωση ζώων με μοναδικό ή κύριο σκοπό την παραγωγή γούνας. Οι διοργανωτές επιδιώκουν επίσης να απαγορεύσουν την πώληση γούνας από αυτά τα ζώα, καθώς και προϊόντων που περιέχουν τη γούνα τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία Fur Free Europe συγκέντρωσε 1.502.319 έγκυρες υπογραφές από όλες τις χώρες της ΕΕ. Η επιτροπή γεωργίας, εσωτερικής αγοράς και αναφορών του Κοινοβουλίου πραγματοποίησαν δημόσια ακρόαση στις 12 και σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2023.

left.gr

Back to top button