ΓρεβενάΕκδηλώσεις

Γρεβενά: Επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής εκρηκτικών της ΕΛΤΕΚ ενάμιση χρόνο μετά τη φονική έκρηξη (φωτογραφίες)

Σε κλίμα συγκίνησης και ελπίδας τελέστηκαν τα εγκαίνια της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης των τελευταίων χρόνων στη Δυτική Μακεδονία.
Ενάμιση χρόνο περίπου μετά τη φονική έκρηξη του εργοστασίου της ΕΛΤΕΚ στις 21 Μαρτίου 2022 που έχασαν τη ζωή τους τρεις συνάνθρωποί μας, ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες και οι εργασίες της πρώτης φάσης επαναλειτουργίας του.
Πρόκειται για την πιο σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα παραγωγής εκρηκτικών στη ΝΑ Ευρώπη της εταιρείας ΕΛΤΕΚ σε συνεργασία με Ελβετούς, που θα εργάζονται κατά την πλήρη λειτουργία της, τον επόμενο χρόνο εκατό περίπου μόνιμοι εργαζόμενοι.
Θερμές ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες της μονάδας που επέλεξαν τα Γρεβενά για να κάνουν αυτή την επένδυση. Τα τελικά προϊόντα που θα παράγει θα καλύπτουν ανάγκες της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Η συνδρομή μας στη μεγάλη αυτή επένδυση ύψους 19 εκ. € επέτρεψε την ταχύτατη υλοποίηση της, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας στον κόσμο.
Το όλο εγχείρημα αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο των εργαζομένων που χάθηκαν στο ατύχημα ενώ η έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου σημαίνει την απαρχή της νέας ελπιδοφόρας εποχής για τη Δυτική Μακεδονία που προετοιμάζουμε με σκληρή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
Γιώργος Κασαπίδης 

Η ανακοίνωση της εταιρείας ΕΛΤΕΚ για την έκρηξη στο εργοστάσιο στα Γρεβενά

Γρεβενά: Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες – Αποκλειστικές εικόνες της ΕΡΤ στα συντρίμμια (ρεπορτάζ – βίντεο)

Τρεις νεκροί από την έκρηξη στα Γρεβενά – Ανάμεσά τους ο συνιδιοκτήτης

 

Back to top button