ΚαστοριάΚοζάνηΝεστόριο

ΚΚΕ Καστοριάς – Βοΐου: Να μην κλείσουν τα ταχυδρομικά καταστήματα σε Πεντάλοφο και Νεστόριο.

Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και αυτά σε Πεντάλοφο Κοζάνης και Νεστόριο Καστοριάς.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συνταξιούχοι που λαμβάνανε τις συντάξεις τους μέσω του ταχυδρομείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία, την οικονομική επιβάρυνση, καθώς θα αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα για την καταβολή της σύνταξης τους. Επίσης μια σειρά από μικροί επαγγελματίες αλλά και κάτοικοι θα στερηθούν από μια σειρά παροχής υπηρεσιών.

Αυτή η απαράδεκτη απόπειρα κλεισίματος δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Τα ΕΛΤΑ το 2002 και μετά με τη σφραγίδα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπονται σε ανώνυμη εταιρεία, εισάγονται στο χρηματιστήριο, παραδίδονται σταδιακά στα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης της ΝΔ (με ημερομηνία 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε “στρατηγικό επενδυτή” και που αποτελεί συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Το ΚΚΕ απαιτεί να μην κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Πεντάλοφο και Νεστόριο, να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση – μετακίνηση προσωπικού.

Τέλος και το ΕΛΤΑ Νεστορίου

 

 

Back to top button