Κοζάνη

Κοζάνη: Αναβάλλεται για 14 Νοεμβρίου η δίκη για το θάνατο 5χρονου απο επίθεση ροτβάιλερ

Στις 14 Νοεμβρίου 2023 λόγω ασθενείας της Εισαγγελέως θα συνεχιστεί η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την τραγωδία με τον 5χρονο, που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση ροτβάιλερ ανήμερα το Πάσχα του 2016, σε σπίτι λίγο έξω από την πόλη της Κοζάνης.

Στην ακροαματική διαδικασία στις 2 Οκτωβρίου κατέθεσε ο χειρουργός του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, Μιχαήλ Δουλγεράκης, ο οποίος προσκόμισε σοκαριστικές φωτογραφιες του παιδιού, στο νοσοκομείο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορούμενων και ιδιοκτητών των δυο σκύλων, η οποία άφησε αιχμές ακόμη και για την εγκυρότητά τους.

Επίσης κατάθεσε και ο συνταξιούχος χειρουργός και πρώην δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο οποίος άφησε αιχμές ότι υπήρξαν ευθύνες στο ιατρικό προσωπικό του Μαμάτσειου, για το θάνατο του 5χρονου, κάτι που εξόργισε τους γονείς του άτυχου παιδιού και του δικηγόρου τους.

Πρωτόδικα, τον Σεπτέμβριο του 2021, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, κρίνοντας ενόχους τους δύο ιδιοκτήτες των σκυλιών, τους είχε επιβάλλει ποινή πέντε ετών στον καθένα, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα.

ertnews.gr

Back to top button