Καστοριά

Στο 97% οι προκρατήσεις στην Καστοριά για την 28η Οκτωβρίου

Οι προ-κρατήσεις για την περίοδο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που πριν περίπου μια εβδομάδα κυμαίνονταν από 51% έως 95%, πλέον κυμαίνονται από 70% έως και 100%. Αυτό «δείχνει» έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το «κουτσουρεμένο» τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και τις οικονομικές προτάσεις.

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Οι προορισμοί με ποσοστά προ-κρατήσεων άνω του 80%

Ποσοστά προ-κρατήσεων άνω του 80% καταγράφονται στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Καστοριά, στην Έδεσσα, στα Ιωάννινα, στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα, στη Βυτίνα, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα. Οι προορισμοί που καταγράφουν ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 100% είναι η Καρύταινα και η Ζάτουνα Αρκαδίας.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 70, ενώ λίγες ημέρες πριν την 28η Οκτωβρίου αγγίζουν το 80% με μόλις 39 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 80% από 65% το προηγούμενο διάστημα. Στο Μέτσοβο καταγράφεται οριακή αύξηση της δυναμικής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά +4% όσον αφορά την εγγραφή νέων ακινήτων.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου αγγίζουν το 88%. Το καλό οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών, έφεραν και πάλι τον Αχαϊκό ορεινό προορισμό στο προσκήνιο για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα. Στα Καλάβρυτα , είναι εγγεγραμμένα 166 αυτοτελή ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, μειωμένη δυναμική κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μόλις 12ακίνητα είναι διαθέσιμα προς μίσθωση.

Back to top button