Ελλάδα

Στ. Κασσελάκης: Ντροπή για την Ελλάδα η αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα

«Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να απέχει η Ελλάδα από την ψήφιση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας και την διάνοιξη διόδων βοήθειας στη Γάζα, ντροπιάζει τον ελληνικό λαό και την ιστορία του, ενώ καθιστά τη χώρα μας αρνητικό παράγοντα για την ειρήνη στην περιοχή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.



Προσθέτει ότι «αντιθέτως, στον αντίποδα της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, σειρά ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία επέλεξαν να στηρίξουν την απόφαση ειδικά σε μια στιγμή που χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τη χερσαία επίθεση που εξαπολύει το Ισραήλ, ενώ η Γάζα βυθίζεται στην ανθρωπιστική κρίση λόγω του αποκλεισμού της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η αντιμετώπιση της Χαμάς από το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεπάγεται τον θάνατο και άλλον αμάχων και την καταδίκη της Γάζας σε ανθρωπιστική καταστροφή» και υπογραμμίζει ότι «έστω και τώρα η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και απελευθέρωση ομήρων, αντί να εγκλωβίζεται όλο και παραπάνω σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά της, μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου σύμμαχου».

Στ. Κασσελάκης: Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία η αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα

«Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του» χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης την αποχή από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη Γάζα.

Σε χθεσινοβραδινή ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε: «Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. 120 χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία πήραν το μέρος της ειρήνης. Όχι η Ελλάδα του Μητσοτάκη. Απείχαμε. Αυτή τη νύχτα στη Γάζα οι άμαχοι ζουν ξανά τη φρίκη, κι εμείς ‘νίψαμε τας χείρας μας’. Ημέρα ντροπής για την ελληνική διπλωματία, τον ελληνικό λαό και την Ιστορία του».

ΑΠΕ

Back to top button