Κόσμος

Μάθιου Πέρι: Η λαμπερή καριέρα & ο εθισμός στα χάπια και το αλκοόλ

Ο αγαπημένος Τσάντλερ, παρά την ασύλληπτη επιτυχία, ζούσε μια ζωή γεμάτη με δαίμονες.
Έρωτες, γκάφες, μπερδέματα, πειράγματα, μα πάνω απ΄όλα εμπιστοσύνη από την ανιδιοτελή και αληθινή φιλία. Τα «Φιλαράκια», που μαζί τους μεγάλωσαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο,  έχασαν το δικό τους «κολλητό», τον λατρεμένο Μάθιου Πέρι, τον ατζαμή, ντροπαλό, αγχώδη, αλλά πάντα υποστηρικτικό Τσάντλερ.



Όσο χαρούμενος ήταν ωστόσο στο σήριαλ- φαινόμενο με τα εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο, τόσο «σκοτεινός» ήταν στην πραγματική του ζωή, παλεύοντας χρόνια με τον εθισμό του στα χάπια και το αλκοόλ. Ο ίδιος δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει το πρόβλημα.

Την σειρά που τον έκανε διάσημο δεν την είδε ποτέ, γιατί αυτός γνώριζε καλά τι κρυβόταν πίσω απο κάθε σκηνή, τον δαίμονα που τον ταλαιπωρούσε όσο και αν προσπαθούσε να τον κρύψει.

«Ο λόγος που δεν είδα τη σειρά και δεν έχω δει τη σειρά είναι γιατί εκείνη την εποχή έπινα, έπαιρνα οπιούχες ουσίες, ποτό, κοκαΐνη. Το καταλαβαίνω από την εμφάνισή μου από σεζόν σε σεζόν. Μπορεί να μην το καταλάβαινε κανείς, εγώ το έβλεπα εγώ. Για αυτό δεν θέλω να βλέπω τη σειρά, επειδή εγώ το βλέπω, το παρατηρώ όταν το βλέπω», είχε δηλώσει.

Η ζωή του γεμάτη επαγγελματικές -οικονομικές επιτυχίες και δαίμονες που ξεκίνησαν να τον κυνηγούν όταν ακομη ηταν ανήλικος, στα 14 του, που ανακάλυψε το αλκοόλ σε ένα παρτι.

Ο Μάθιου Πέρι όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στην κόψη του ξυραφιού και διαρκώς πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή. Η αυτοβιογραφία του αποκαλυπτική. Στα γυρίσματα της ταινίας «Fools Rush In» ο Πέρι είχε ένα ατύχημα με τζετ σκι και του δόθηκε ενα χάπι για τον πόνο. 18 μήνες μετά έφθασε στο σημείο να παίρνει 55 χάπια την ημέρα.

Στα 26 του, πήγε σε κλινική απεξάρτησης, η οποία έβαλε τέλος στον εθισμό του στο συγκεκριμένο χάπι. Ωστόσο, ο εθισμός του στο ποτό παρέμεινε μέχρι το 2001.

Το 2004 η συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Άνιστον κλαίγοντας θα μιλήσει για τον αγώνα του αγαπημένου της φίλου Μαθιου.

Χρειάστηκε να μπει 15 φορές σε κλινικές αποτοξίνωσης και ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 2019, γλίτωσε οριακά τον θάνατο εξαιτιας χρήσης οπιοειδών. Του έδιναν ποσοστό επιβίωσης μόλις 2%.

Ο Mαθιου Πέρι γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη στις 19 Αυγούστου του 1969. Ο πατέρας του ήταν επίσης ηθοποιός και η μητέρα του Καναδή δημοσιογράφος. Στα 15 του μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Έφυγε νωρίς, έχοντας όμως κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο, να γίνει ηθοποιός.

megatv.com

 

 

 

Back to top button