ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Συλλαλητήριο στην Καστοριά για να σταματήσει η σφαγή της Παλαιστίνης

Μετά από τον πολυήμερο αποκλεισμό και τους  δολοφονικούς βομβαρδισμούς στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ και η αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προχώρησε σε ολομέτωπη στρατιωτική επιχείρηση, με αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις, δολοφονώντας τον παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα-γενοκτονία, με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, προκαλώντας τεράστιο κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού.
Το ΚΚΕ καταδικάζει με αποτροπιασμό την ισραηλινή επίθεση και καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει την ισραηλινή σφαγή απορρίπτοντας ακόμη κι αυτά τα ψηφίσματα στον ΟΗΕ για “κατάπαυση του πυρός”. Είναι με τη μεριά του “ληστή” και “εγκληματία” και εμπλέκει τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ. Παραδίνουμε, στην κρίση του λαού, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τις ακροδεξιές – φασιστικές δυνάμεις που, με τις κατάπτυστες τοποθετήσεις τους από την αρχή, με την υιοθέτηση των ανιστόρητων προσχημάτων του Ισραήλ και τις πολιτικές των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης θύτη και θύματος, έδωσαν άλλοθι στο κατοχικό κράτος.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, να καταδικαστεί μαζικά το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, να εκφραστεί μαχητικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδηλώνουν με μαχητικό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, για να ακουστεί ακόμη πιο βροντερά η απαίτηση για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.
Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τον λαό της Καστοριάς σε συλλαλητήριο την Τρίτη 31/10, 6:00μ.μ. , στην Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία) Καστοριάς. Αλληλεγγύη στους λαούς που παλεύουν για να αποκτήσουν πατρίδα.

 

 

Back to top button