Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης και η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Η ηλικιακή ομάδα 50-69 είναι η πιο κρίσιμη αφού εκεί εμφανίζονται οι περισσότερες νέες διαγνώσεις.

Με αφορμή λοιπόν τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ταυτόχρονη Δράση σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας  τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Το  Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού συμμετείχε στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποίησε Δράση ενημέρωσης του κοινού εντός της Υγειονομικής Μονάδας. Οι Επισκέπτριες Υγείας και η Μαία ενημέρωσαν τους επισκέπτες κατά την είσοδό τους στη Δομή για τη σημασία της πρόληψης, της αυτοεξέτασης του μαστού και το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», μοιράζοντας έντυπο υλικό. Επίσης, η Δράση στις 31 Οκτωβρίου πλαισιώθηκε και από την επίσκεψη των μαθητών των Τμημάτων Υγείας του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού και τους έγινε ενημέρωση  με οπτικοακουστικό υλικό.

Οι Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Άγους Ορεστικού ολοκληρώνοντας τη Δράση για την πρόληψη  του καρκίνου του μαστού σας συμβουλεύουν:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ – ΕΞΕΤΑΣΟΥ – ΠΡΟΛΑΒΕ!

ΠΑΡΕ ΤΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!

 

Back to top button