Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή ο Καστοριανός ομογενής Χρήστος Μάλλιος (βιογραφικό)

Έφυγε από τη ζωή, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του, ο δραστήριος Ελληνοαμερικανός Χρήστος Μάλλιος,, σε ηλικία 76 ετών,.

Ο εκλιπών, ο οποίος διέμενε μόνιμα στο Κονέκτικατ, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τις πρωινές ώρες της 25ης Οκτωβρίου, βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του, Αλεξάνδρα, την κόρη του, Ζωή, τα αδέλφια του, Αθανάσιο και Μαρία Μάλλιου, όπως επίσης και τον ανιψιό του, Ιωάννη.

Γεννημένος στο παλιό Κωσταράζι το 1946, ο Χρήστος Μάλλιος πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε ηλικία μόλις 10 ετών, όταν οι γονείς του, Ιωάννης και Γλυκερία Μάλλιου, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή, όπως συνέβαινε με πολλούς Ελληνες της εποχής. Φοίτησε στο ελληνικό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Ελευθερίου, όπου διδάχθηκε την ελληνική γλώσσα και έγινε κοινωνός των ελληνικών ηθών και εθίμων, διατηρώντας τους δεσμούς με την μητέρα πατρίδα. Παράλληλα, ο πατέρας του, Ιωάννης Μάλλιος, συνδύασε το όνομά του με την κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου, διατελώντας πρόεδρος επί σειρά ετών και αφιερώνοντας ανιδιοτελώς τον χρόνο του για την αποκατάσταση της εκκλησίας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε το 1973, με τη συμπαράσταση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Ο Χρήστος Μάλλιος ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μηχανική εταιρεία στη Νέα Υόρκη, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια μετακόμισε στο Κονέκτικατ, όπου επίσης προσέφερε τις υπηρεσίες του σε μια αντίστοιχη εταιρεία στο Στάμφορντ.

Η εκδημία του Χρήστου Μάλλιου σκόρπισε τη θλίψη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, με τους συγγενείς και φίλους του στο παλιό Κωσταράζι να εκφράζουν την οδύνη τους και την καμπάνα της τοπικής εκκλησίας να χτυπάει πένθιμα, καταδεικνύοντας την εκτίμηση που απολάμβανε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η Εξόδιος Ακολουθία για τον Χρήστο Μάλλιο θα τελεστεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Εστον Κονέκτικατ, ενώ η ταφή του θα γίνει σε γειτονικό κοιμητήριο.

ekirikas.com

Back to top button