ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

“Βαρύς ο πέλεκυς” στην Αστραπή για τα επεισόδια με τον Παναργειακό – Αποβολή Σωματείου

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣ Καστοριάς οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις διαπιστωτικές πράξεις, στις κλήσεις σε απολογία και την τύχη των μην διεξαχθέντων αγώνων.

«Βαρύς ο πέλεκυς» από την Π.Ε. στην ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας, καθώς τιμώρησε για όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναργειακό με

 α) χρηματική ποινή 100 ευρώ 

β) Τιμωρία έδρας για δύο αγωνιστικές

γ) Ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 20 ευρώ στον ποδοσφαιριστή  Αργύρη Κράτσιο, για απόπειρα βιαιοπραγίας προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή, μετά τη λήξη του αγώνα. 

Αναλυτικά το ποινολόγιο της ΕΠΣ Καστοριάς

Α) ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ   

1. ΤΡΑΙΑΝΟ Δ.,  του Σωματείου «Α.Ε, ΒΙΤΣΙΟΥ», με αριθμό δελτίου 334737, ποινή δύο (2)  αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή είκοσι (20,00) ευρώ

2. ΣΑΡΑΜΠΙΝΗ Ζ.,  του Σωματείου «Α.Ε. ΒΙΤΣΙΟΥ», με αριθμό δελτίου 2025851, ποινή μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή δέκα (10,00) ΕΥΡΩ

 Β) ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

1. ΜΠΑΤΖΙΟ Β., εκπρόσωπο του Σωματείου «ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ», και με την ιδιότητα του αξιωματούχου ομάδας, με δικαίωμα να παρευρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, για τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα και ειδικότερα μετά την οικειοθελή  αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, με τις επανειλημμένες εξυβρίσεις προς το διαιτητή του αγώνα, χρηματική ποινή πενήντα (50,00) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για τριάντα (30) ημέρες.

Γ) ΣΩΜΑΤΕΙΑ

1 ) Στο Σωματείο “ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ”, τις ακόλουθες ποινές :

α) Χρηματική ποινή εκατό (100,00) ευρώ, για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα (ως γηπεδούχο Σωματείο δεν έλαβε τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την διαφύλαξη του εν γένει αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και στο χώρο των αποδυτηρίων, μετά τη λήξη του αγώνα και την πρόσκληση επεισοδίων με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας, από τις οποίες προκλήθηκε τραυματισμός ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας

β) Ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στο γήπεδό  του, όταν είναι γηπεδούχο, για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες (άρθρο 15 παρ. 7) και

β2) . Στον ποδοσφαιριστή του Σωματείου “ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ” Αργύριο Κράτσιο, με αριθμό δελτίου 1449217, ποινή δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή είκοσι (20,00) ευρώ (άρθρο 10 παρ. 1 περ. β, σε συνδυασμό με άρθρο 10 παρ. 2δ), για απόπειρα βιαιοπραγίας προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή, μετά τη λήξη του αγώνα.

2)  Το σωματείο “ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ”, με έγγραφο που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή (Ε.Π.Σ. Καστοριάς), δήλωσε την οριστική αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς. Η δήλωση αυτή, ως οριστική, καθιστά ποινικά ελεγκτέο το Σωματείο και συνεπάγεται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κ.Α.Π., όπως εμφαίνεται στο διατακτικό.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ

ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ το Σωματείο ΄ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ”,  από τους υπόλοιπους αγώνες της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, της αγωνιστικής περιόδου 2023 – 2024 και ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ αυτό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (άρθρο 17 παρ. 3 του Κ.Α.Π.).

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Σωματείου, σε βάρος του, με τέρματα 0 – 3 και υπέρ του αντιπάλου του, με τέρματα  3 – 0 (άρθρο 17 παρ. 2 του Κ.Α.Π.)

ΑΦΑΙΡΕΙ από το Σωματείο συνολικά δέκα πέντε (-15) βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα και συνολικά δέκα πέντε (-15) βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί (άρθρο 17 παρ. 2 του Κ.Α.Π.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο Σωματείο συνολική χρηματική ποινή εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 του Κ.Α.Π.).

sentranews.gr

Οργή της Αστραπής Μεσοποταμίας προς την ΕΠΣ Καστοριάς

Παναργειακός: Καταδικάζουμε απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα μετά το τέλος του αγώνα με την Αστραπή Μεσοποταμίας

 

 

Back to top button