Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου για την κατάργηση του τμήματος του Πανεπιστημίου στην Καστοριά (βίντεο)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Μαρία Αντωνίου, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ τους και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία στην Καστοριά.
Η κ. Αντωνίου ανέφερε: Τα τμήματα αυτά ιδρύθηκαν προεκλογικά εκείνη την περίοδο για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.
Σε επαφές που είχε τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, όσο και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τονίστηκε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα, τα οποία θα αποτελούν δυναμικές δεξαμενές φοιτητών και φοιτητριών με ισχυρές προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, που θα πρωταγωνιστήσουν στην εποχή του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού.
Κάτι επίσης σημαντικό όμως είναι και το μείζον θέμα της υλοποίησης της Φοιτητικής Στέγης, το οποίο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ελκυστικότητα για τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής μας.

Back to top button