ΑθλητικάΕλλάδα

Βασίλης Γεωργίου: Σίγησε η φωνή του ελληνικού ραδιοφώνου

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργίου, ο δημοσιογράφος που περιέγραψε τον άθλο της ΑΕΚ το 1968



Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του Β. Γεωργίου:

«Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως “η Βέμπο του μπάσκετ”, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

O EΣΑΚΕ

Το ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών,σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Βασίλη Γεωργίου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Κατερίνα και τον υιό του Σωτήρη.
Ο Βασίλης Γεωργίου υπηρέτησε το μπάσκετ ως αθλητής (αγωνίστηκε στο Σκαγιοπούλειο, στον Απόλλωνα Πατρών, στον Τρίτωνα Αθηνών και στην Παναχαϊκή) και ήταν ο πρώτος εξιδεικευμένος δημοσιογράφος του αγαπημένου μας αθλήματος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ιστορική έμεινε η ραδιοφωνική περιγραφή του στον τελικό του 1968 για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας με νικήτρια την Ένωση και γι’ αυτό ο Φίλιππος Συρίγος, αείμνηστος και σπουδαίος δημοσιογράφος επίσης, τον αποκάλεσε “Βέμπο του Μπάσκετ”.

Η φωνή του το 1968 είχε… ταξιδέψει τον θριάμβο της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα και θα συνοδεύει πάντα τις αναμνήσεις μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη Γεωργίου για το πάθος του για το μπάσκετ.

Στην μνήμη του Βασίλη Γεωργίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των συναντήσεων της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League».

Ο Απόλλων Πατρών

Η ομάδα των μελανόλευκων της Πάτρας στην οποία είχε αγωνιστεί ο Β. Γεωργίου από το 1951 έως το 1959, ανακοίνωσε: «Η οικογένεια του Απόλλωνα θρηνεί τον χαμό ενός μεγάλου Απολλωνιστή!  Ο Βασίλης Γεωργίου “έφυγε” από τη ζωή και δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας μας. Το πένθος είναι βαρύ.

Ο Βασίλης ήταν ένας από τους ανθρώπους που αγάπησε παθολογικά και πρόσφερε πολλά στον Σύλλογο σε δύσκολες εποχές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον γιο του Σωτήρη.

Καλό σου ταξίδι Βασίλη, θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και θα τιμούμε τη μνήμη σου».

Back to top button