ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Αρχοντικό Μπασάρα: Στα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Πάνου Ζήζου “Τετράγωνοι διάλογοι” (φωτογραφίες)

Δεκατρείς μήνες μετά την ‘Κυκλική Σταθερότητα’ ο Πάνος Ζήζος επέστρεψε στο Αρχοντικό Μπασάρα με τη νέα έκθεσή του, που φέρει τον γενικό τίτλο “Τετράγωνοι διάλογοι”

Φωτογραφίες: Τόμης Αναγνώστου

Μετά την ‘Κυκλική Σταθερότητα’ με τις επαναλαμβανόμενες μεταβαλλόμενες συνθήκες που συμβαίνουν στην ζωή μας και την ανάγκη σταθερότητας και αποδοχής αυτών, ακολουθούν οι ΄΄Τετράγωνοι Διάλογοι΄΄.
Έχεις νιώσει ποτέ να μην ακούγονται αυτά που θέλεις, να μην γίνεσαι αντιληπτός, να μην έχεις την δυνατότητα ή την ικανότητα να εκφράσεις τις σκέψεις και τα αισθήματα σου?
Η ανάγκη πραγματικής επικοινωνίας λοιπόν έρχεται σε πρώτο πλάνο, ώστε να μας υπενθυμίσει την σημαντικότητα μετάδοσης αυτών που θέλουμε να εκφράσουμε, να βρούμε τρόπους ώστε ο αποδέκτης να λάβει αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε.
Μέσα λοιπόν από ασπρόμαυρα ρεαλιστικά πορτρέτα υλοποιημένα κατ’ το ήμισυ, τα μηνύματα του Πάνου Ζήζου διαχέονται στον υπόλοιπο καμβά σαν «άλλα» σήματα Μορς. Μικρής η μεγάλης διάρκειας παλμοί, σημάδια, τέλειες ή παύλες προσπαθούν να βρουν τον παραλήπτη τους. Βεβαίως το ανικανοποίητο παραμένει για να μας θυμίσει ότι πολλά από τα μηνύματα δεν παραδοθήκαν ποτέ, πολλές προσπάθειες επικοινωνίας απέτυχαν αλλά παρόλα αυτά η ανάγκη για επικοινωνία παραμένει.
“Τετράγωνοι δίαλογοι”
Αρχοντικό Μπασάρα
11-26/11
Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή : 19:00 – 21:00
Σαββ / Κυρ : 12:00 – 14:00 & 19:00 – 21:00 

 

 

Back to top button