ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς: Σημαντική ημερίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Παρασκευή στην Καστοριά

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα με το τίτλο Just Closer to children and their families , με αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή της Οδηγίας ΕΕ 2016/800, σχετικά με τις δικονομικές εγγυήσεις των παιδιών που είναι ύποπτα ή κατηγορούμενα σε ποινικές διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ενισχύοντας παράλληλα και τις δεξιότητες των επαγγελματιών που εργάζονται με τα παιδιά και για τα παιδιά.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 6 εταίροι από 4 χώρες της Ε.Ε.

Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η εκπόνηση Οδηγού καλής πρακτικής για την Οδηγία ΕΕ 2016/800, καθώς και η διεξαγωγή κύκλων κατάρτισης επαγγελματιών (δικαστών, εισαγγελέων, δικηγόρων, αστυνομικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών) που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά στο πλαίσιο της ποινικής δικαιοσύνης ανηλίκων.

Στο πλαίσιο του ως άνω προγράμματος το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καστοριάς. έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικής ημερίδας( workshop) με αντικείμενο την προώθηση της εφαρμογήςτης Οδηγίας ΕΕ 2016/800,  τη παρουσίαση καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο , καθώς κα την ανάλυση  και  μελέτη περιπτώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η εκπαιδευτική ημερίδα θα λάβει χώρα  την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 17.00, στο μέγαρο του Δημαρχείου Καστοριάς και συγκεκριμένα στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  (επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα).

Θα ήταν ιδιαίτερα τιμή για εμάς και θα προσέδιδε προστιθέμενη αξία στο πρόγραμμα η παρουσία τόσο η δική σας όσων και των  συναδέλφων σας  στην ως άνω ημερίδα.

{Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης της ημερίδας}.-

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΤΣΙΟΣ

Η EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΤΣΙΓΑΡΑΚΗ

 

Back to top button