Καστοριά

travel.gr: Η Καστοριά στους 5 προορισμούς στην Ελλάδα για οικογενειακές χριστουγεννιάτικες διακοπές

Λίγα πράγματα εντυπώνονται στις οικογένειες όσο οι στιγμές των Χριστουγέννων, την περίοδο που o στολισμός, οι γεμάτες από ανθρώπους πλατείες, τα γεμάτα δώρα καταστήματα και τα παραδοσιακά φαγητά συνθέτουν την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που μεταξύ άλλων προσφέρεται για μικρές και μεγάλες αποδράσεις εντός Ελλάδας, σε προορισμούς κατάλληλους για την εποχή.
Οι προορισμοί δεν είναι λίγοι, όμως, κάποιοι εξ αυτών, είναι οι πλέον ιδανικοί για εσάς και την οικογένειά σας, για μια σειρά από λόγους που αφορούν τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Εμείς επιλέξαμε 5 συγκεκριμένες πόλεις, όπου εσείς και τα παιδιά σας, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε όμορφες εμπειρίες.
Καστοριά
Στην Καστοριά, με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, τα επιβλητικά σπίτια, το έντονο βυζαντινό παρελθόν, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όπως πρέπει. Κέντρο της εορταστικής περιόδου δεν είναι άλλο από τη Μαγική Λιμνοπολιτεία, ένα θεματικό πάρκο που απευθύνεται στους μικρούς επισκέπτες και είναι γεμάτο δραστηριότητες αφιερωμένες ειδικά σε αυτούς.
Αν η παραμονή σας στην πόλη παραταθεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε θρυλικά Ραγκουτσάρια της Καστοριάς, το καρναβάλι στην «καρδιά» του χειμώνα, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και διαφέρει από τα υπόλοιπα.
Εναλλακτικά, με αφετηρία πάντα την Καστοριά μπορείτε να κανονίσετε ένα οικογενειακό road trip μέχρι τις Πρέσπες. Κατευθυνθείτε προς τη Φλώρινα, από το ορεινό πέρασμα του Βιτσίου. Θα περάσετε μέσα από το πανέμορφο δάσος οξιάς και διασχίζοντας την Φλώρινα, θα κατευθυνθείτε προς το πέρασμα Βίγλας-Πισοδερίου και από εκεί στις Πρέσπες, όπου θα έχετε ευκαιρία να απολαύσετε ένα σπάνιο τοπίο φυσικής ομορφιάς που θα σας αφήσει άφωνους και συνάμα πλήρεις.
Διαβάστε για όλους τους προορισμούς στο travel.gr
 

Back to top button