Ελλάδα

Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου

Ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο, αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου το βράδυ του Σαββάτου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.



Είχε προηγηθεί το απολογητικό του υπόμνημα στον Ανακριτή, όπου ισχυρίστηκε πως δεν πάτησε εκείνος τη σκανδάλη,. αλλά ότι το όπλο «εκπυρσοκρότησε» επειδή ο 17χρονο Χρήστος το απώθησε με την παλάμη του.

Ο αρχιφύλακας πέρασε την πόρτα του ανακριτή στις 11:45 το πρωί, με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση κι ενώ η προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Θήβας έγινε νωρίτερα το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το φόβο ενεργειών από συγκεντρωμένους φίλους του 17χρονου που ζητούν δικαιοσύνη στη μνήμη του.

Την ώρα που ο αστυνομικός απολογούνταν στον ανακριτή στους δρόμους εξελισσονταν πορεία στην οποία συμμετείχαν μαθητές. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τον θάνατο του 17χρονου.

Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς και φίλοι του 17χρονου Χρήστου αντέδρασαν έντονα, ενώ νωρίτερα με δηλώσεις τους ζητούσαν την τιμωρία και την προφυλάκιση του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός στην απολογία του περιγράφει το τι έγινε στην καταδίωξη, αλλά και από τη στιγμή που, τόσο το περιπολικό όσο και το όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις ανήλικοι σταμάτησαν. Εκεί, φέρεται να κατέθεσε ότι βγήκε από το υπηρεσιακό όχημα και μετά τις εντολές που έδωσε στον 17χρονο, που αγνοήθηκαν, όπως λέει, πλησίασε την πόρτα του οδηγού. Κατέθεσε πως δεν είχε βγάλει ακόμα το όπλο και πως χτύπησε με το χέρι του το τζάμι της πόρτας του οδηγού ζητώντας του να σβήσει τη μηχανή να ανοίξει την πόρτα και να εξέλθει του αυτοκινήτου. Ο ίδιος ισχυρίζεται, πως το όπλο το έβγαλε από τη θήκη όταν πάλι δεν υπάκουσε στις εντολές του και επειδή δεν έβλεπε τους επιβάτες, λόγω των σκουρόχρωμων τζαμιών. Ο αστυνομικός περιγράφει πώς με «με το αριστερό μου χέρι άνοιξα την πόρτα του οδηγού και για πρώτη φορά είδα, όσο μπορούσα να δω μέσα στο σκοτάδι, ότι στη θέση του οδηγού ήταν ένας άντρας που εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να υπολογίσω την ηλικία του, ούτε τη σωματική του διάπλαση, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας».

Προσθέτει ο 41χρονος αρχιφύλακας ότι, αφού άνοιξε την πόρτα, ήρθε σε επαφή με τον ανήλικο όπου και προσπαθώντας να τον βγάλει από το αμάξι «το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του». Ισχυρίζεται ακόμη πως, ο 17χρονος «έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω» όπως κατέθεσε.

ΑΠΕ

Back to top button