Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Στην ημερίδα « Η συμβολή των Αργιτών στον Μακεδονικό αγώνα» (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης» του Δήμου Άργους Ορεστικού, οργανώθηκε Ημερίδα με θέμα « Η συμβολή των Αργιτών στον Μακεδονικό αγώνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Δωρεάς Δαμιανού Δούμα της Ορεστίδος (Πρώην Κλινική Ζάχου)
• Ομιλητές ήταν ο κ. Γκίτσος Γεώργιος Δικηγόρος– Εκπαιδευτικός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : Αργίτες Μακεδονομάχοι.
• Ο κ. Αδάμ Κωνσταντίνος Πρόεδρος Μ.Σ «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού, με θέμα : Ναούμ Σπανός «Καπετάν Απίκραντος». Ένας ασυμβίβαστος Χρουπιστινός Μακεδονομάχος.
• Επίσης διαβάστηκαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Φαρμακοποιού Χρήστου Τυπάδη, σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό, από το μέλος του Δ.Σ της Ορεστίδος, κ. Γουδή Αγλαΐα
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Καράτζιος , ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαυραντζάς Δημήτριος, τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αδάμ Διαμαντής, Βασιλάκης Χρήστος και Τοτονίδης Παύλος, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Άργους Ορεστικού, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, απόγονοι μακεδονομάχων της πόλης μας και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα και παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον τις εισηγήσεις της ημερίδας.

 

Back to top button