ΕλλάδαΚαστοριά

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Μουλκιώτης συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και συγκεκριμένα τους εκπροσώπους των εργαζομένων Εργοστασίου Λάρυμνας, Μεταλλείων Εύβοιας, Βοιωτίας και Καστοριάς καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων Έδρας.

Oι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ προέβησαν σε γενική ενημέρωση, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους τόσο για το ατελέσφορο ειδικό καθεστώς διαχείρισης της επιχείρησης όσο και για το μέλλον των εργαζομένων.

Επεσήμαναν την αποτυχία της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να τεθεί σε ειδική διαχείριση η ΛΑΡΚΟ η οποία αποδεικνύεται και από τις συνεχείς παρατάσεις της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι επικρατεί αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης στον νέο επενδυτή, καθώς και για τις θέσεις εργασίας. Τέλος, τόνισαν την αρνητική διάσταση της καθολικής παύσης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της παράταξης για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ , επισημαίνοντας την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η επιχείρηση και να αξιοποιηθεί πλήρως ο ορυκτός πλούτος, ώστε να αναδειχθεί εμπράκτως η σημαντικότητα της εταιρίας για την εθνική οικονομία και της τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται.

Τέλος, δεσμεύτηκαν για την συνέχεια των πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της προοπτικής της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

prlogos.gr

Back to top button