ΑγροτικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συγκλονισμένος ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης με καστοριανό τυρί (βίντεο – συνταγή)

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Έλληνες pastry chef. Στην κουζίνα του «Στούντιο 4» με αγάπη και φαντασία δημιουργεί μια απόλυτα εκλεπτυσμένη τάρτα τυριού με το κανιάκι της Φάρμας Μόσχου!
Η μαγεία της γεύσης αναδεικνύεται σε κάθε μπουκιά, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία που συνδυάζει τη γαστρονομία με την τέχνη της μαγειρικής.

Πικάντικη τάρτα με τυριά
Συνταγή:

Υλικά για την τάρτα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
165 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 μεσαίο αυγό
70 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για την γέμιση
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
3 μεσαία αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Κανιάκι Καστοριάς
Βαρελίσιο τυρί Κεφαλλονιάς

Εκτέλεση για την τάρτα
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε όλα μας τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.

Απλώνουμε το ζυμαράκι μας στην ταρτιέρα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Εκτέλεση για την γέμιση
Σε μια κανάτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στήσιμο τάρτας
Αφαιρούμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και στρώνουμε όλη την βάση με κανιάκι Καστοριάς. Από πάνω στρώνουμε το βαρελίσιο Κεφαλλονιάς.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Τέλος, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου.

ΚΑΝΙΑΚΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το κανίακι είναι ένα τυρί από  βιολογικό πρόβειο και γίδινο γάλα από την Καστοριά .

Η τεχνική τυροκόμισης έχει πολλά κοινά με την τυροκόμισης της γνωστής παρμεζάνας ρετζιάνο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγεται ένα ιδιαίτερο σκληρό τυρί με γεμάτο αρώματα ,ελαφρώς πικάντικο.

Καταναλώνεται επιτραπέζιο, τριμμένο σε μακαρόνια ,σε σαγανάκι η ακόμα σε φλούδες πάνω από πράσινη σαλάτα.

 

Back to top button