ΚαστοριάΠρόσωπα

Συνέντευξη Αλέξη Γούδα για τη νέα του δουλειά

Ήχοι από μπάντες του δρόμου στα Βαλκάνια και τις τσιγγάνικες γειτονιές, ethnic χρωματισμοί και αέρας μεσανατολίτικος. Ποιητικός λόγος, ιστορίες, φόρμες και σταθερά μοτίβα από το παραδοσιακό τραγούδι, την έντεχνη σκηνή και τον δυτικό ηλεκτρισμό, σμιλεμένα σε ένα μοναδικό χωνευτήρι.
Ο Αλέξης Γούδας μας συστήθηκε το 2008 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε το 1ο βραβείο με το «Φανταστικό Ταγκό» του. Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει ταξίδια, συνεργασίες, συναυλίες, εκδόσεις και να που ήρθε η ώρα ο Αλέξης να μας απλώσει το καινούριο ψηφιδωτό του.Με καταγωγή από την Καστοριά και έντονη επιρροή από τα ηπειρώτικα τραγούδια, ο Αλέξης Γούδας μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη για τη νέα του δουλειά «Τσιγγανογραφία».
Τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο ίδιος στα 9 από τα 11 τραγούδια του δίσκου, ενώ στη «Βαλκανική Εδέμ» μελοποιεί τα λόγια του Πάνου Σταθόγιαννη και στον «Τσάμικο σε Αρμένικη αυλή» διασκευάζει στα ελληνικά ένα παραδοσιακό της Αρμενίας. Στο τραγούδι «Διαβατήριο» συμμετέχει το φολκλόρ φωνητικό σύνολο από τη Βουλγαρία «Abagar Quartet» και στο «Μικρό Πρελούδιο» αφηγείται ο Νίκος Αλβανός.
Η «Τσιγγανογραφία» κυκλοφορεί από τις 15 Νοεμβρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Συντελεστές :
Παραγωγή, μίξη: Άρης Αλβανός ( Analogio Music Productions )
Ενορχήστρωση, επιμέλεια παραγωγής : Αλέξης Γούδας, Άρης Αλβανός
Μάστερ : Γιάννης Μπαξεβάνης

rthess.gr

Κυκλοφόρησε σήμερα η “Τσιγγανογραφία” – Ακούστε όλη τη νέα δουλειά του Αλέξη Γούδα!

Back to top button