ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Η μουσική εκδήλωση ενάντια στην έμφυλη βία (φωτογραφίες- βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς σε συνεργασία με το τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε μια μουσική παράσταση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Συμμετείχαν το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, η Ευρωπαϊκή Χορωδία του σχολείου και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Stringless. Το θέατρο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ήταν κατάμεστο και η ατμόσφαιρα μαγική.
Τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου, ιδιαίτερα ενημερωμένα σε θέματα έμφυλης βίας, επικοινώνησαν τη σκληρή πραγματικότητα, δονώντας τις πιο ευαίσθητες χορδές του ακροατηρίου. Η στήριξή τους σε γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται κάθε είδους βία διέπεται από γνώση, νοιάξιμο, αποδοχή κι ενσυναίσθηση.
Η εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς και της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του που “άνοιξαν” την εκδήλωση ήταν συγκλονιστική. Ο χορός, η μουσική και το θέατρο, αρμονικά εναγκαλισμένα κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα της κ. Έλλης Καλουτσάκη και τις οδηγίες του κ. Οδυσσέα Σαρηγιαννίδη, συνετέλεσαν σε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που ευαισθητοποίησε το κοινό, οδηγώντας το σε στιγμές απόλυτης μέθεξης με τα δρώμενα της σκηνής.
Η κορύφωση της βραδιάς πραγματοποιήθηκε με την εμφάνιση του πολυφωνικού συγκροτήματος Stringless, που δημιούργησε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με τον απόλυτο εναρμονισμό των εντυπωσιακών τους φωνητικών. Μια βραδιά μοναδική, αξέχαστη, όπου η τέχνη ύψωνε στους ουρανούς την ανθρώπινη κραυγή ενάντια στην έμφυλη βία και αγκάλιαζε με αγάπη κάθε κακοποιημένη ψυχή της πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας μας.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button