Καστοριά

Τι απέγινε ο ερωτευμένος κύκνος της Καστοριάς; (φωτογραφίες)

Είμαστε βέβαιοι ότι θυμάστε την ιστορία που είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο, περίπου 2 χρόνια πριν (2/2022), και αφορούσε στη δραματική κατάληξη της ιστορίας αγάπης δύο κύκνων της λίμνης της Καστοριάς .

Ο θηλυκός κύκνος δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτα σκυλιά, βυθίζοντας  στη θλίψη το αρσενικό ταίρι του, το οποίο δεν έφυγε στιγμή από κοντά του από το Κέντρο Περίθαλψης.

Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν πολύ δύσκολοι για εκείνον στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας και επικίνδυνοι για την επιβίωσή του, γι’ αυτό και ειδικοί από την Καστοριά αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν στη λίμνη Παμβώτιδα, στα γειτονικά Ιωάννινα, μήπως καταφέρει να εγκλιματιστεί σε νέο περιβάλλον και ανακτήσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή.

Ο κύκνος μεταφέρθηκε, αλλά τα πρώτα μηνύματα δεν ήταν και τα πλέον ενθαρρυντικά για τον κύκνο που παρουσίαζε την εικόνα ενός θλιμμένου μοναχικού πτηνού ανάμεσα σε ένα σχεδόν εχθρικό περιβάλλον που σχημάτιζαν οι άλλοι κύκνους της λίμνης.

Τι πιστεύετε ότι κάνει ο ίσως πιο αγαπητός κύκνος της χώρας μας, σήμερα, τέλη του Νοέμβρη 2023; 

«Συναντήσαμε» τον κύκνο αυτό να κολυμπά στα νερά της Παμβώτιδας, το Σάββατο 18/11, μπροστά από την πολυσύχναστη πλατεία Μαβίλη, στον Μώλο των Ιωαννίνων.

Ο κύκνος -με το μοναδικό διακριτικό στο λαιμό του- φαινόταν να κολυμπά παρέα με άλλους κύκνους και να διεκδικεί με ζήλο τροφή, μαζί με άλλα πτηνά της λίμνης.

Αν μας φάνηκε μελαγχολικός και μοναχικός; Κάθε άλλο…Αν δεν είχε το περιλαίμιο, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αναγνωρίσουμε.

Ο αγαπητός μας κύκνος, λοιπόν, «ζει και βασιλεύει» στα όμορφα νερά της Παμβώτιδας!! Όσοι πάτε εκεί, ψάξτε τον και ίσως είστε τυχεροί να ομορφύνει τη μέρα σας, όπως ήμασταν κι εμείς!! 

Φωτογραφίες από τη «συνάντησή» μας:

aboutkastoria.gr

Back to top button