ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Σίσιου “Η καλλιτεχνική Σχολή της Καστοριάς κατά τον 14ο αιώνα”

Η DTS και ο Ναούμ Δίτσιος σας προσκαλούν 

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, και πιο συγκεκριμένα της πόλης της Καστοριάς, αποτελούσε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους σημείο αναφοράς γραμμάτων και τεχνών. Η DTS.SA., μία εταιρία που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στην τοπική κοινωνία, θεώρησε ως ηθική υποχρέωση της την συμβολή στην έκδοση του βιβλίου: «Η Καλλιτεχνική Σχολή της Καστοριάς κατά τον 14ο Αιώνα», του Ιωάννης Σίσιου. Ενός συγγραφικού αριστουργήματος που παρουσιάζει λεπτομερώς την καλλιτεχνική, κοινωνική, πολιτισμική, πολιτιστική και πολιτική αξία της περιοχής μας στα χρόνια του Βυζαντίου.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, εμπνεόμαστε από τους λόγιους της εποχής, και θεωρούμε τιμή μας να παραδώσουμε στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στον κάθε πολίτη, το έναυσμα να εντοπίσει τα εξαιρετικά σημεία αναφοράς που έκαναν την περιοχή μας ένα μοναδικό κέντρο πολιτισμού, μέσω της λεγόμενης «Καλλιτεχνικής Σχολής της Καστοριάς».
Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μπαϊρακτάριου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς.
Ναούμ Τ. Δίτσιος

 

Back to top button