ΕλλάδαΚαστοριάΚόσμος

Τι λένε οι ομογενείς για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές – Βασίλης Παπαστεργιάδης: “Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δε θα έχουμε δύο κατηγορίες Ελλήνων πολιτών” (βίντεο)

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επιστολική ψήφο, αιφνιδιάζοντας μέχρι και τους Υπουργούς. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί στις ευρωεκλογές, προκειμένου να μειωθεί η –ολοένα και αυξανόμενη– αποχή.



Αυτό το μέτρο σημαίνει πρακτικά ότι οι εκλογείς θα έχουν τη δυνατότητα την ημέρα των εκλογών να μην προσέρχονται στην κάλπη και να συμμετέχουν στη διαδικασία από το σπίτι τους.

Έλληνες ομογενείς εξέφρασαν ικανοποίηση για το μέτρο – έκπληξη, τονίζοντας ότι «η επιστολική ψήφος θα λύσει το πρόβλημα». Συγκεκριμένα, Έλληνας κάτοικος της Νέας Υόρκης υπογράμμισε πως «αυτό που προσπάθησαν να κάνουν πρόσφατα στις εκλογές (σ.σ. μετακίνηση σε καθορισμένα εκλογικά κέντρα) δεν λειτούργησε πολύ καλά, διότι ο κόσμος έπρεπε να μεταβεί σε συγκεκριμένα μέρη και η Αμερική είναι πάρα πολύ μεγάλη», μιλώντας στο OPEN.

Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Βραζιλίας, Σταύρος Κυριόπουλος, ανέφερε ότι «η επιστολική ψήφος είναι ένα φάρμακο και κάτι που θέλουμε, οι Έλληνες του εξωτερικού, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ευτυχώς, αυτή η κυβέρνηση μάς χαρίζει αυτήν τη δυνατότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Καστοριανός Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, υπογράμμισε πως «είναι πρόοδος, μία ιστορική μέρα και μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, δεν θα έχουμε δύο κατηγορίες Ελλήνων πολιτών και θα μπορούμε να ασκούμε όλοι το εκλογικό μας δικαίωμα, όπου κι αν βρισκόμαστε».

newsbomb.gr

 

 

Back to top button