ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Καστοριάς για το πετυχημένο διήμερο εκδηλώσεων (φωτογραφίες)

Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Καστοριάς και το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είχαν τη χαρά να συνδιοργανώσουν δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Η πρώτη έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 6μμ και αφορούσε τη βράβευση των μαθητών του νομού μας που πέρυσι φοιτούσαν

  • στην Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού και διακρίθηκαν στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργάνωσε η ΕΜΕ,
  • στην Α’ Γυμνασίου και διακρίθηκαν στον Μαθηματικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα σε δύο φάσεις,
  • στην Β’ Γυμνασίου και διακρίθηκαν στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής», που διοργάνωσε η ΕΜΕ.

Στην επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης συνέβαλαν οι δάσκαλοι του νομού μας καθώς και η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 7μμ και ήταν ομιλία με θέμα: «Τα μονοπάτια της κοσμικής εξέλιξης», με συνδιοργανωτές το 1ο Πρότυπο Λύκειο Καστοριάς και τον Σύλλογο Ηλιακών και Πλανητικών Παρατηρητών Καστοριάς. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Αστροφυσικός του τμήματος Φυσικής του Ε.Κ.Π.Α. Δρ. Κοσμάς Γαζέας ο οποίος, με μοναδική μαεστρία, μας ταξίδεψε στα μονοπάτια του σύμπαντος δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μικρών και μεγάλων που τέθηκαν μετά το πέρας της ομιλίας. Στη συνέχεια, με 4 τηλεσκόπια του προαναφερθέντος συλλόγου, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση του ουρανού της πόλης μας για πάνω από μία ώρα, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

Τέλος, θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας μαθητές, τους γονείς και τους συγγενείς τους, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους επίσημους προσκεκλημένους μας καθώς και τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και κατέκλυσαν το μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου μας και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεών μας.

Το Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. στην πόλη μας υπόσχεται ότι θα παραμείνει πιστό στην αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια για την ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στο νομό μας.

Για το Δ. Σ. του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δήμου  Σπυρίδων                                                Ζυγούρης Κωνσταντίνος

 

 

Back to top button