Κόσμος

Η τρυφερή ταινία animation «A Bite of Bone» της Honami Yano

Την εμπειρία της απώλειας του πατέρα της που βίωσε σε νεαρή ηλικία και της παρουσίας της στην κηδεία του, ενώ θυμάται το τελευταίο καλοκαίρι που πέρασαν μαζί, αποτυπώνει η Honami Yano στην ταινία animation «A Bite of Bone» που ολοκλήρωσε προσφάτως.

Η Yano γεννήθηκε το 1991 σε ένα νησάκι στη Seto Inland Sea της Ιαπωνίας. Από μικρή της άρεσε να ζωγραφίζει αλλά μόνον στο κολέγιο και αργότερα σπουδάζοντας στο Rhode Island School of Design (RISD) ανακάλυψε το animation, την εμμονή της πλέον. Αποφοιτώντας, στρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 για το πρώτο επαγγελματικό πρότζεκτ της. Φέτος, ολοκλήρωσε την ταινία «A Bite of Bone», μια animation διάρκειας λίγο λιγότερο από 10 λεπτά· δουλεύοντας κυρίως με το χέρι, χρησιμοποίησε έγχρωμους μαρκαδόρους με διαφορετικά μεγέθη μυτών και ακολούθησε τη μέθοδο του πουαντιγισμού για τις εικόνες της.

Το νησάκι όπου γεννήθηκε είναι όλο φύση και ζωή και, όπως προϊδεάζει το trailer, η ταινία «A Bite of Bones» εξερευνά τα φυσικά τοπία και τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας

ΑΠΕ

Back to top button