Καστοριά

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς: «Η Κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα»

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν.Καστοριάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Κ.Πάτσιο για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων-θέσεων σχετικά με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Αναδείχθηκε  ο άδικος οριζόντιος χαρακτήρας της νομοθετικής παρέμβασης σε μια εκτενή πανσπερμία επαγγελμάτων. Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά σε σειρά «θυμάτων» του Νομοσχεδίου, με πρώτη την επαρχία – ύπαιθρο που ερημώνει και πλέον είναι σαν να απαγορεύεται να ασκηθεί ελεύθερο επάγγελμα σε χωριό άνω των 500 κατοίκων, αλλά και τους τριτέκνους που η Κυβέρνηση αρνείται να συμπεριλάβει στις απαλλακτικές διατάξεις παρά την πρότασή μας, τους πολίτες που είναι προ της σύνταξης και διατηρούν πχ μικρά μαγαζιά για να συμπληρώσουν ένσημα, τους δικηγόρους που εργάζονται από το σπίτι τους, τους νέους δικηγόρους που ξεκινούν καθώς και ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και κομμωτές, που ωθούνται στην άτυπη εργασία.

Το σχέδιο το οποίο εφαρμόζει ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι να κλείσει τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο.

Η Ν.Ε. ενημερώθηκε επίσης για τη χρυσή ευκαιρία του Νομού μας στο επερχόμενο Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα , ένα θέμα που θα το αναδείξουμε και θα επιμείνουμε την επόμενη περίοδο.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΩ

Back to top button