Κόσμος

Ερντογάν: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εάν επιχειρήσουν εξόντωση στελεχών της Χαμάς στην Τουρκία

Θα πληρώσουν πολύ, πολύ βαρύ τίμημα εάν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιχειρήσουν να εξοντώσουν μέλη της Χαμάς σε τουρκικό έδαφος, απείλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, ότι θα κυνηγήσουν τα στελέχη της οργάνωσης σε χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.



«Πρώτα απ’ όλα, αυτοί που έβγαλαν αυτή την είδηση προφανώς δεν γνωρίζουν την Τουρκία. Δεν γνωρίζουν τους Τούρκους. Δεν μας γνωρίζουν. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, αν επιχειρήσουν ένα τέτοιο λάθος, θα πληρώσουν πολύ, πολύ βαρύ τίμημα γι’ αυτό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση επιστροφής του από το Κατάρ.

«Αν τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων, θα καταδικαστούν να πληρώσουν το τίμημα για αυτό με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να ορθοποδήσουν», ήταν η προειδοποίηση που απηύθυνε ο Ερντογάν, απειλώντας με «εξαιρετικά σοβαρές» συνέπειες που θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τους όσοι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

«Δεν είμαστε ένα κράτος που ιδρύθηκε χθες», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να μην γνωρίζει την απόσταση που έχει διανύσει η Τουρκία τόσο στον τομέα των πληροφοριών όσο και στον τομέα της ασφάλειας».

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Σιν Μπετ, σε ηχογραφημένη δήλωσή του, που μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ, ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχό μας», ακούγεται να λέει ο Μπαρ, σε μία ευθεία αναφορά στην επιχείρηση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για την εξόντωση των εμπλεκομένων στην απαγωγή μελών της ισραηλινής αποστολής αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, που έληξε με τον θάνατο 11 Ισραηλινών αθλητών.

Όπως είπε, «θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε».

ΑΠΕ

Back to top button