Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Συνελήφθη 27χρονος για κλοπές αυτοκινήτων

Σχηματίσθηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, -2-  υποθέσεις διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών οχημάτων (μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα) που διαπράχθηκαν την 02/03 Δεκεμβρίου του 2023 στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού  χαρακτήρα  σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη χθες (07-12-2023) τις απογευματινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα,  χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Καστοριάς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, βρέθηκε εντός αυτού, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ συνεχιζόμενης της έρευνας  διαπιστώθηκε ότι, το όχημα είχε κλαπεί από περιοχή της Θεσσαλονίκης τέλη Νοεμβρίου και έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προαναφερόμενων αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος την 02/03-12-2023 αφαίρεσε  από κοινού με άγνωστο άτομο, τα στοιχεία του οποίου αναζητούνται να ταυτοποιηθούν,  από περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια το μετέφεραν προς την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι την ίδια μέρα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν από περιοχή της Καστοριάς και έτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Back to top button