ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πάνω από 400 φαναράκια ευχών θα… φωτίσουν αύριο τον ουρανό της Καστοριάς (ρεπορτάζ)

Εκατοντάδες φαναράκια θα φωτίσουν αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, τον ουρανό της Καστοριάς στέλνοντας στον γαλαξία ευχές και χαμόγελα ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αναμένεται αύριο στις 19.00 μ.μ. μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες, να συγκεντρωθούν στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και να στείλει ο καθένας τη δική του ευχή με το φαναράκι που θα αφήσει στον καστοριανό ουρανό πάνω από τη λίμνη.

«Να γίνει θεσμός»
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης στην Καστοριά είναι οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της «Μαγικής Λιμνοπολιτείας» που ανοίγει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση τις «πύλες» της. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Καστοριάς Σάκη Ρήμο «αν και τα ‘Ραγκουτσάρια’ είναι το παραδοσιακό έθιμο στην περιοχή της Καστοριάς, πέρσι είχαμε και μια νέα εκδήλωση. Πέρσι –πρώτη χρονιά- 400 ιπτάμενα φαναράκια, δημιούργησαν ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο νυχτερινό ουρανό της Καστοριάς. Φέτος αισιοδοξούμε να έχουμε ακόμη περισσότερα φαναράκια. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν performers, οι οποίοι θα μοιράσουν σε όλα τα παιδάκια δωρεάν τα φαναράκια. Επιθυμούμε να κάνουμε την εκδήλωση θεσμό της πόλης. Είναι ένα νέο event που αναβαθμίστηκε με την διοργάνωσή του από τον κεντρικό δήμο και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει καθώς άρεσε στους δημότες και στους επισκέπτες. Η εκδήλωση ξεκίνησε από το Μαυροχώρι Καστοριάς όπου εκεί έγινε για πρώτη φορά».

Παράλληλες εκδηλώσεις
Από χθες το βράδυ, έχει μπει σε εορταστικούς ρυθμούς η Καστοριά καθώς στην πλατεία Ομονοίας φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με τίτλο «8 με 8» του δήμου Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος «Ομόνοια», πρόσφερε κρασί και παραδοσιακά καστοριανά γλυκά σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση. Εν τω μεταξύ πόλος έλξης της «Μαγικής Λιμνοπολιτείας» για μικρούς και μεγάλους θα αποτελέσουν και φέτος το σπίτι του Άη Βασίλη, το λούνα παρκ, ενώ οι πιο τολμηροί θα… επιδοθούν και σε… ριψοκίνδυνες φιγούρες στο παγοδρόμιο.

thesseconomy.gr

 

Back to top button