Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας

H Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Σ) είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς συγκέντρωσε το 52,1% των ψήφων γεγονός που της δίνει τις 4 από τις 7 έδρες του νέου Δ.Σ.

Του Ζήση Πατσιαβά

Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, επιλέχτηκε από 395 μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε σύνολο 757 έγκυρων ψηφοδελτίων και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά για νέα άνετη και καθαρή νίκη, με την παράταξη των λογιστών(ΠΟΦΕ-Ε) να ακολουθεί με ποσοστό 22,58% και 2 έδρες.

Έδρα στο Δ.Σ. καταλαμβάνει και η ΠΔΣΟ, παράταξη η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και απέσπασε το 20,6% των ψήφων.

Μεγαλύτερη είναι η νίκη της ΔΗΚΙΟ σε ότι έχει να κάνει με την «κεντρική» κάλπη, καθώς σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας έλαβε 55,4% έναντι 19,7% της ΠΟΦΕ-Ε και 18,5% της ΠΔΣΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας, θα είναι για την επόμενη τετραετία ο Βαγγέλης Λιάκος, ο οποίος κατετάγη πρώτος σε ψήφους στην νικήτρια παράταξη της ΔΗΚΙΟ.

Από εκεί και πέρα μαζί τους εκλέγονται οι Ιωάννης Ζωζάς, Αλέξανδρος Βασιλάκης και Χρήστος Καραλιώτας, ενώ βάση της συμφωνίας η οποία υπάρχει στην παράταξη και οι 10 υποψήφιοι θα κάνουν θητεία στο Δ.Σ. ώστε να εκπροσωπηθούν γεωγραφικά όλες οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες παρατάξεις αναμένεται να γίνει η συνήθης κατανομή βάση και των εκλεγμένων στην κεντρική αντιπροσωπεία, με την Ανέτα Μάρα, τον Βασίλη Κωνσταντινίδη και τη Μάχη Τσιώρα να έχουν το προβάδισμα στους λογιστές και τον Νίκο Χατζόγλου στην ΠΔΣΟ.

Σε ότι έχει να κάνει με την Κεντρική Αντιπροσωπεία τη ΔΗΚΙΟ θα εκπροσωπήσουν όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Μετίσογλου, ο Μανώλης Καρακάσης και η Εύη Αμανατίδου.

Μία έδρα θα βγάλει η ΠΟΦΕ-Ε και άλλη μία η ΠΔΣΟ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

e-ptolemeos.gr

 

 

Back to top button