Καστοριά

Πως να μην βάλω κιλά το διάστημα των Χριστουγέννων; (της Ιωάννας Κοτοπούλου)


Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου είναι εδώ και μαζί της φέρνει πολλές θερμίδες! Διάβασε παρακάτω τι πρέπει προσέξεις, για να μπορέσεις να αντικρίσεις με αυτοπεποίθηση τη ζυγαριά σου και μετά τις γιορτές.
Μην αφήνεις πολλές ώρες το στομάχι άδειο!
Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν έχουν να πάνε σε γεύμα δείπνο είναι να μην τρώνε τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και της επόμενης. Το να μένεις όμως νηστικός έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και τον μεταβολισμό σου. Εννοείται ότι θα φας πολύ πιο πολύ απ’ ό,τι θα έτρωγες αν είχες γευματίσει κανονικά μέσα στις προηγούμενες ώρες.
Όταν καταναλώνεται περίσσεια θερμίδων, αυτό συνήθως οδηγεί σε ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους. Δυστυχώς, είναι αρκετά κοινό για τους ανθρώπους να υπερ-τρώνε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους κι έτσι τα αρνητικά αποτελέσματα έρχονται και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις.
Εγώ θα σας προτείνω τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να γλιτώσετε τα περιττά κιλά των εορτών και να μην στερηθείτε κ πολλά..
Ας ξεκινήσουμε:
Εάν γνωρίζετε ότι θα φάτε ένα βαρύ γεύμα αργά το βράδυ ή κάποια στιγμή την επόμενη μέρα, προγραμματιστείτε έτσι, ώστε να μειώσετε την θερμιδική κατανάλωση μέχρι τη στιγμή του γεύματος. Με αυτόν τον τρόπο, επειδή καταναλώσατε λιγότερες θερμίδες πριν από το εορταστική γεύμα, μπορείτε να αποζημιωθείτε με την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της εν λόγω γιορτής. Έτσι, στο τέλος της ημέρας, θα έχετε παραμείνει μέσα στις ημερήσιες θερμίδες σας και ουσιαστικά δεν θα υπάρξει αύξηση του σωματικού βάρους!
Απόφυγε κυρίως τα τηγανιτά, κοκκινιστά ή άλλα λαδερά φαγητά και προτιμήστε σχάρας, ψητά ή βραστά. Μην παραλείπεις ποτέ κανένα από τα γεύματα της ημέρας έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας και τη λαιμαργία σας και να μην χάσετε τον έλεγχο.
Μείωσε το αίσθημα της πείνας πριν να πάτε σε ένα γιορτινό τραπέζι τρώγοντας ένα φρούτο. Έτσι θα μπορείς να ελέγχεις τι θα φάτε. Απόφυγε να πλησιάσεις μπουφέδες με διάφορα ορεκτικά, μεζέδες, ξηρούς καρπούς. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τότε επίλεξε εκείνα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο και ΟΧΙ λίγο απ όλα.
Τρώγε αργά
Με αυτό τον τρόπο, ο εγκέφαλος προλαβαίνει να λάβει το σήμα ότι τρως και να το στείλει στο στομάχι ώστε μετά από μερικές μπουκιές να έρθει ο κορεσμός. Αντίθετα, όταν τρως γρήγορα, τρως πάντα περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός, ενώ οι υπογλυκαιμίες είναι έντονες. Έχεις ξαφνικά έντονη ανάγκη για γλυκό.
Αλκοόλ
Το Αλκοόλ είναι πλούσιο σε θερμίδες και αν δεν προσέξεις τι πίνεις αλλά και την ποσότητα του ποτού μπορεί να καταστραφεί η όλη προσπάθεια που κάνεις εαν έχεις μπει σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους.Καλο θα είναι να αρκεστείς σε 1 με 2 ποτήρια λευκό κρασί ή κόκκινο.Προτίμησε νερό, νερό με ανθρακικό ή ακόμα και αναψυκτικά διαίτης τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες. Αφαίρεσε το ορατό λίπος και προτίμησε άσπρα κρέατα όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα η οποία είναι επίκαιρη την περίοδο των Χριστουγέννων. Συνδύασε το φαγητό με φρέσκες σαλάτες με ελαιόλαδο αντί για μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες.
ΠΡΟΣΟΧΉ
ΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΜΗΝ ΠΙΕΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΔΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ..
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΈΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΠΌΛΙΚΗ ΕΥΤΥΧΊΑ

 

 

 

Back to top button