Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Η Καστοριανή διατροφολόγος Μαρία Παράσογλου εισηγήτρια στο 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας (φωτο)

Με χαρά πληροφορηθήκαμε, ότι η συμπατριώτισσά μας άριστη επιστήμων διατροφολόγος κ. Μαρία Παράσογλου, που κατάγεται απ’ το χωριό Μηλίτσα υπήρξε εισηγήτρια ενός σημαντικού θέματος στο 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας 23 – 26 Νοεμβρίου 2023 Θεσσαλονίκη), αναφερόμενου στην πρόληψη του Καρκίνου Παχέος εντέρου, στην υγιεινή διατροφή και στο εντερικό μικροβίωμα.
Το εν λόγω θέμα τής υπόψη εισήγησης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθόσον η πρόληψη του καρκίνου με τη διατροφική υποστήριξη είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους τους ανθρώπους.
Η κ. Μαρία Παράσογλου είναι διατροφολόγος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό στην κλινική διατροφή (σε εξέλιξη), master στην παιδιατρική διατροφή και εξωτερική συνεργάτης – διαιτολόγος της Ελληνικής Εταιρίας για την πρόληψη του Καρκίνου.
Η κ. Μαρία Παράσογλου θα βρίσκεται κατά την περίοδο των εορτών στην Καστοριά και θα συναντήσει τους συγγενείς της, τους φίλους και τους γνωστούς της αλλά και όλους τους σχετικώς ενδιαφερόμενους Καστοριανούς.
Γεώργιος Αλεξίου

Back to top button