Καστοριάτελευταίες ειδήσειςΦλώρινα

Καστοριά: Ανακοίνωση για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τις τρεις εκπαιδευτικούς

Πληροφορηθήκαμε με λύπη πως τρεις συναδέλφισσές μας (δύο από αυτές υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και μία στη Δευτεροβάθμια) νωρίς το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα στονοδικό άξονα Φλώρινας-Καστοριάς, κατά την διάρκεια της διαδρομής που κάνουν καθημερινά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία της Διεύθυνσής μας.

Εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες συνάδελφοί μας , διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους για να φτάσουν στα σχολεία που υπηρετούν. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι από την Φλώρινα.  Οι συνθήκες της διαδρομής είναι εξαιρετικά δύσκολες έως επικίνδυνες τους χειμερινούς μήνες με τον παγετό, αλλά και τις επικίνδυνες καθιζήσεις και  κατολισθήσεις που πολλές φορές κάνουν την διαδρομή απαγορευμένη. Πολλές φορές χρειάστηκε να διανύσουν επιπλέον χιλιόμετρα επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός.

Η καθημερινή διαδρομή ενός τόσο δύσκολου οδικού δικτύου αυξάνει τις πιθανότητες για ατυχήματα. Ταυτόχρονα είναι κατανοητό  πόσο δύσκολο, κουραστικό, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι όλο αυτό, έχοντας υπόψη τους πενιχρούς μισθούς μας ειδικά των αναπληρωτών και των πρωτοδιόριστων συναδέλφων μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καστοριά: Τροχαίο με τρεις τραυματίες μετά την Κορομηλιά

 

Back to top button