ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τελετή ορκωμοσίας δημάρχου και νέου δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καστοριάς (φωτογραφίες – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, των φορέων, των συλλόγων και πλήθος κόσμου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων «Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο μας. Δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική διαδικασία, καθώς όλοι μας ορκιζόμαστε δημόσια να υπηρετούμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας. Υπογράφουμε συν τοις άλλοις ένα νέο συμβόλαιο με τους πολίτες της περιοχής μας, για τους οποίους, από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας μας την 1η Ιανουαρίου του 2024, θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, εξαντλώντας στο έπακρο κάθε δυνατότητα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οι πολίτες του Δήμου Καστοριάς, έδωσαν στον συνδυασμό μας, την ξεκάθαρη εντολή συνέχισης της τεράστιας προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε, με όλες εκείνες τις ενέργειες που έγιναν έγκαιρα, έγκυρα και μεθοδικά για να μπει ο Δήμος Καστοριάς σε μια αναπτυξιακή και ανοδική πορεία.
Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν, κρίθηκαν τελεσίδικα πρόσωπα και προγράμματα. Οι πολίτες επέλεξαν με την ψήφο τους, άλλον στον ρόλο της πλειοψηφίας και της διοίκησης του Δήμου και άλλον στον ρόλο της μειοψηφίας και της αντιπολίτευσης. Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι και θα είναι πάντα λειτουργικός και σεβαστός. Οι προτάσεις απαραίτητες, η κριτική καλοδεχούμενη, αρκεί όμως να είναι δίκαιη και αντικειμενική βασισμένη σε αλήθειες και όχι σε τοξικότητες. Όλοι μαζί επομένως, πρέπει να προσφέρουμε τα μέγιστα, ο καθένας από το πόστο που τον επέλεξαν οι πολίτες με την ψήφο τους, χωρίς φανατισμούς, χωρίς δογματισμούς, που έχουν ως στόχο προσωπικές βλέψεις και επιδιώξεις, αλλά με σταθερή προσήλωση στη δίκαιη και αντικειμενική συνεισφορά μας. Οι υπονομευτικές για το έργο της Δημοτικής Αρχής ενέργειες που σαν στόχο θα έχουν τη δημιουργία εμποδίων στην ανάπτυξη του τόπου μας, δεν θα έχουν καμία θέση στη θητεία μας και θα μας βρουν απέναντι, μη επιτρέποντας να κάνουν κακό στον Δήμο και τους Δημότες.
Σήμερα δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας, όπως είχα κάνει άλλωστε και το 2019, για την τήρηση και την υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχοντας πλέον όλα τα εφόδια από την εμπειρία μας κατά τη διάρκεια της πρώτης μας θητείας, είμαστε αποφασισμένοι να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και ζήλο συνεχίζοντας να είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας.
Εύχομαι η αυτοδιοικητική περίοδος 2024-2028, να αποτελέσει την καλύτερη και πιο δημιουργική αυτοδιοικητική περίοδο».
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας από τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Σε λίγο η ορκωμοσία: Φωτογραφίες από τις αφίξεις

 

 

 

Back to top button