Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

“..και επί γης Ειρήνη”: Η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Ορεστίδος (φωτογραφίες)

Πλημμύρισε από φως και χριστουγεννιάτικους ύμνους το Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού!

Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού,  διοργάνωσε  μία όμορφη εκδήλωση «Και επί γής Ειρήνη! Χριστουγεννιάτικη   Συναυλία» , τηρώντας έτσι  μία παράδοση 50 ετών,  το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα που μόνο η μαγεία της μουσικής μπορεί να δημιουργήσει, παρουσιάστηκαν τραγούδια, ύμνοι και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από πολλά μέρη της Ελλάδας μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου.  .

Συμμετείχαν τα Χορωδιακά σχήματα :

Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία «Ορεστίδος»

Χορωδία Γονέων και Φίλων του Ωδείου Φλώρινα

Σχολική Χορωδία  Βέροιας

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου  Βεργίνας «Αιγές»

και η Χορωδία  Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης

Στην Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία, το κοινό που κατέκλεισε το  Πολιτιστικό Κέντρο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει  Χριστουγεννιάτικους  ύμνους, τραγούδια και παραδοσιακά Κάλαντα, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, από τα  Χορωδιακά σχήματα που συμμετείχαν, ενώ η εκδήλωση  έκλεισε πανηγυρικά με όλους τους χορωδούς επί σκηνής  (200 άτομα) ψάλλοντας παραδοσιακά Καστοριανά Κάλαντα.

Την εκδήλωση παρουσίασε με την γνωστή του ευφράδεια  ο Αντιπρόεδρος της Ορεστίδος κ. Πλίτσης  Ιωάννης.

Την όμορφη αυτή χριστουγεννιάτικη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πρ. Δήμαρχος κ. Νικόλαος Τοτονίδης, οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Διαμαντής Αδάμ και Βίκτωρας Χαριζόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Αργίτης 

 

 

Back to top button