ΕλλάδαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σάκης Αρναούτογλου: Αναλογική εκτίμηση καιρού για όλον τον Ιανουάριο του 2024 (χάρτες)

Χάρτες αναλογικής εκτίμησης καιρού του μήνα Ιανουαρίου 2024 μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης στα γραφόμενά μου.
Η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) (http://www.bom.gov.au/climate/mjo/) μια ανατολικά κινούμενη διαταραχή νεφών, βροχοπτώσεων, ανέμων και πίεσης που διασχίζει τον πλανήτη στους τροπικούς και επιστρέφει στο αρχικό σημείο εκκίνησής της σε 30 έως 60 ημέρες, κατά μέσο όρο και φαίνεται ότι διαμορφώνει τον καιρό που θα επικρατήσει στη βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.
Η αναλογική μου εκτίμηση λαμβάνει υπόψη και τις διατάξεις των τελευταίων 70 ετών στην Ευρώπη, προσπαθώντας να δώσει μια γενική, πιθανή επερχόμενη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο τις επόμενες περίπου 25-30 ημέρες!
Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ξεκίνησε από το 2004, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Back to top button