Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Κεπαπτσόγλου – Ζευκλής στη μάχη της ΠΕΔ

Με το δίπολο Ζευκλή- Κεπαπτσόγλου να βρίσκεται στο προσκήνιο, θα εξελιχθεί η μάχη για την επόμενη μέρα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με τους δύο διεκδικητές της διαδοχής Δασταμάνη να έχουν κάνει εδώ και πολύ καιρό τις κινήσεις τους.
Του Ζήση Πιτσιάβα
Έχοντας εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την επανεκλογή τους και παρατηρώντας τη διαμόρφωση δεδομένων στους 13 Δήμους, πραγματοποίησαν τις επαφές τους προσπαθώντας να συσπειρώσουν δυνάμεις γύρω από την υποψηφιότητά τους.

Ο Δήμαρχος Βοϊου, θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της ΠΕΔ ευελπιστώντας πως αυτή την φορά θα διασφαλίσει τις δυνάμεις που θα του εξασφαλίσουν την εκλογή στο Δ.Σ. των 21 μελών, ενώ ο Δήμαρχος Άργος Ορεστικού θα εκπροσωπήσει το αντίπαλο μπλοκ το οποίο εξέφρασε την προηγούμενη περίοδο ο Δήμαρχος Γρεβενών και απερχόμενος Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Δασταμάνης.

Στα δύο στρατόπεδα υπάρχει αισιοδοξία για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας τόσο στη Γ.Σ. της ΠΕΔ όσο και στο Δ.Σ., με Ζευκλή και Κεπαπτσόγλου να αναμένουν και την εγκύκλιο η οποία θα καθορίσει τους εκπροσώπους κάθε Δημοτικού Συμβουλίου και κάθε παράταξης.

Βασικοί παράμετροι η αλλαγή συσχετισμών σε πολλούς Δήμους, με επίκεντρο το Δήμο Κοζάνης και την επικράτηση Κοκκαλιάρη, η ενίσχυση Δημάρχων οι οποίοι εξασφάλισαν μεγάλη πλειοψηφία ξεπερνώντας ακόμα και το 60% των ψήφων, αλλά και οι νέοι παίκτες που μπήκαν στην αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας και μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων και των συσχετισμών που διαμορφώνονται, υπάρχει και η μάχη της ΔΙΑΔΥΜΑ, εκεί όπου επίσης θα δοθεί μάχη για την Προεδρεία με τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντα, να φαντάζει αυτή τη στιγμή αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ανανέωση της θητείας του.

e-ptolemeos.gr

Back to top button