ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πάει το «του ρου ρου»! (βίντεο)

Η ομάδα DOMUM αποχαιρετάει τα Ραγκουτσάρια με ένα μικρό βίντεο από το εικαστικό έργο «του ρου ρου» που συνδημιουργήθηκε μαζί με την τοπική κοινωνία της Καστοριάς.
Ευχαριστούμε την αντιδημαρχεία πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς για την φιλοξενία και τον Τόμης Αναγνώστου για το όμορφο μοντάζ
Δείτε το βίντεο πατώντας στη επάνω φωτογραφία
Ομάδα DOMUM/Project«Ραγκουτσάρια»
Κατερίνα Αναστασίου, Carla Blasco Aguirre, Leonidas Gkelos, Μάρκο Ντέμκα, Σταυρούλα Χρυσοπουλίδου.
Η βιτρίνα ενός καταστήματος καλύφθηκε με πολύχρωμα post-it σχηματίζοντας την λέξη «του ρου ρου» ως αναφορά στον χαρακτηριστικό ήχο που αντηχεί στα στενά της πόλης από τις μουσικές μπάντες τις μέρες των Ραγκουτσαρίων.
Συνέργεια 5 καλλιτεχνών σ’ ένα κοινό τόπο διερεύνησης των ορίων της τέχνης αλλά και διαμεσολάβησης με την κοινωνία. Οι πέντε καλλιτέχνες διαμένοντας σε 4 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της Ελλάδος Βέροια, Καστοριά, Σκύδρα, Θεσσαλονίκη, αναζητούν το κοινό σημείο σύνδεσης τους στη διερεύνηση του τοπίου, του τόπου, του χώρου και γενικά της τέχνης επιδιώκοντας την δημιουργική ενεργοποίηση της κοινωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα DOMUM προσκαλεί τους πολίτες της Καστοριάς να μιλήσουν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν ένα συλλογικό έργο με αφορμή το τοπικό καρναβάλι που λαμβάνει χώρα στην πόλη. Η φυσική παρουσία ενεργοποιεί μια διαλεκτική με το χώρο, που βιώνεται μέσα από την προσωπική προσέγγιση του καθενός, σε σχέση με τις αναφορές που μπορεί να εμπεριέχει η συγκεκριμένη χρονική περίοδος των καρναβαλιών. Πρόκειται για ένα έργο “inprogress” με την ενεργή συμβολή των πολιτών, το οποίο θα χτιστεί μέσα από το θυμικό, από τις εμπειρίες ή τις επιθυμίες τους.

“του ρου ρου”: Η βιτρίνα των συναισθημάτων των Ραγκουτσαρίων! (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

 

Back to top button