Καστοριά

Την Καστοριά επισκέφτηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς – Οι εντυπώσεις του από τον Δήμο (φωτογραφίες)

Διαδοχικές συναντήσεις του επικεφαλής του σπιράλ με στελέχη της δημοτικής αρχής της πόλης μας

Την Καστοριά επισκέφτηκε ο επικεφαλής του “σπιράλ δημοτική παράταξη Δήμου Πατρέων” κ. Πέτρος Ψωμάς, όπου είχε σειρά αυτοδιοικητικών συναντήσεων με τον Δήμαρχο της πόλης και ένα πλήθος στελεχών της νέας δημοτικής αρχής. Ο Γιάννης Κορεντσίδης επανεξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και συνεχίζει ένα πλούσιο δημοτικό έργο, με προτεραιότητες την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς, την ολοκλήρωση μιας σειράς μεγάλων έργων στην πόλη και τη διοικητική μεταρρύθμιση του δήμου.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Καστοριάς έχει δημιουργήσει μια ξεκάθαρη στρατηγική διακριτικής ταυτότητας με σκοπό η Καστοριά να μετατραπεί σε έναν αναγνωρισμένο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δυναμική προώθηση του τοπικού εθίμου Ραγκουτσάρια (στο οποίο συμμετείχε ο Πέτρος Ψωμάς), η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, η αναβάθμιση των υποδομών και άλλες πρωτοβουλίες του δήμου προκειμένου να καταστεί η πόλη επισκέψιμη όλες τις εποχές του χρόνου.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δήμος Καστοριάς διαχειρίζεται τα πλοιάρια που ξεναγούν τους επισκέπτες στη λίμνη Ορεστιάδα, το Ενυδρείο Καστοριάς και το επισκέψιμο Σπήλαιο του Δράκου, ενώ δημοτικά κτίρια είτε λειτουργούν ως τουριστικά αξιοθέατα είτε έχουν μισθωθεί ως επιχειρήσεις εστίασης. Ο επικεφαλής του σπιράλ ξεναγήθηκε σε όλα τα παραπάνω καθώς και σε δημοτικές δομές όπως το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, το Πάρκο Εκπαίδευσης και Κοινωνικοποίησης Σκύλων, την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Κατά την διαμονή του στην Καστοριά ο Πέτρος Ψωμάς συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Καστοριάς: Άκη Λιάμη (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), Σωκράτη Πέλκα (Συντήρησης Υποδομών Ηλεκτροφωτισμού), Γιώργο Βασιλειάδη (Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης), Γιάννη Γκόγκα (Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη) καθώς και με τον Λάζαρο Ζήση (Πρόεδρο της Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Καστοριάς «Μακεδνός»), με τους οποίους συζήτησε επί μακρόν αυτοδιοικητικά θέματα των τομέων και αρμοδιοτήτων τους.
Ο Πέτρος Ψωμάς εντυπωσιάστηκε από την εικόνα της πόλης, τη λειτουργία του δήμου και το επίπεδο των ανθρώπων της Καστοριάς, συνεχάρη τον Γιάννη Κορεντσίδη για τον αυστηρά αυτοδιοικητικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα δημοτικά θέματα, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτική επαφή στην ήδη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργήσει.

 

Back to top button