ΕλλάδαΚόσμος

Γαλλία: Με ελληνικές ρίζες ο Γκαμπριέλ Ατάλ – Ο νεότερος και ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της χώρας

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ορκίστηκε ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Παιδείας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στο πλευρό του Μακρόν, ο οποίος αποτελεί πλέον νεότερο πολιτικό στο πρωθυπουργικό αξίωμα στη χώρα και αναλαμβάνει τα ηνία της κυβέρνησης με στόχο να αναζωογονήσει τα χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου.

«(Ο Ατάλ) είναι 34 ετών. Είναι το ‘golden boy’ του πολιτικού συστήματος του Μακρόν. Αναδύθηκε μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν. Είναι ο νεότερος και ο πρώτος που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Γαλλίας», αναφέρει το δίκτυο France 24.

Ο διορισμός του Ατάλ, στη θέση που κατείχε η Ελιζαμπέτ Μπορν, πραγματοποιείται σε μια στιγμή που ο Μακρόν επιδιώκει να τονώσει το πολιτικό του προφίλ, ενόψει ευρωεκλογών και των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα φιλοξενήσει φέτος το Παρίσι.

Οι ελληνικές ρίζες

Γιος του δικηγόρου και παραγωγού ταινιών Ιβ Ατάλ και της Μαρί ντε Κουρίς, η οποία εργαζόταν επίσης σε εταιρεία παραγωγής ταινιών, ο Ατάλ έχει ελληνικές ρίζες ενώ μεγάλωσε και ως χριστιανός ορθόδοξος.

O πατέρας του ήταν εβραίος Γαλλοτυνήσιος και η μητέρα του με καταγωγή από ελληνορθόδοξη χριστιανική οικογένεια από την Οδησσό της Ουκρανίας.

Βραχνάς η ακρίβεια

Ένα από τα προβλήματα τα οποία, με το καλημέρα, καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός, είναι αυτό της ακρίβειας το οποίο ταλαιπωρεί τους Γάλλους πολίτες.

Σύμφωνα με έρευνα, το 20% των πολιτών κάτω των 40% υποσιτίζεται και παραμελεί την υγεία του, ενώ ένα 16% «δεν χορταίνει την πείνα του».



megatv.com

 

Back to top button