Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου για Γεώργιο Κωστίδη και Κωνσταντίνο Φλώρο

Η επιλογή του -εκ Καστοριάς ορμώμενου- Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, την ακριτική μας Καστοριά, που ένας άξιος συντοπίτης μας -με μακρά, επιτυχημένη πορεία, με πολλές διακρίσεις στο ελληνικό στράτευμα και με περγαμηνές στις διάφορες θέσεις όπου έχει υπηρετήσει με αυταπάρνηση, προσήλωση και πειθαρχία την πατρίδα- αναλαμβάνει την εξαιρετικά κρίσιμη θέση του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Εύχομαι καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα.
Καλή θητεία και στο νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστρατήγο Δημήτριο Χούπη, το νέο Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ευάγγελο Κατάρα και το νέο Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτεράρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποστρατεύεται, με την απονομή του επί τιμή τίτλου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ένας πανάξιος Στρατηγός, με υπερπολύτιμες γνώσεις στο στρατιωτικό πεδίο, που επί 4 συναπτά έτη κατείχε τα ηνία της Εθνικής Άμυνας της χώρας μας, σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων, κρίσεων και ρευστότητας, όπου ο ίδιος συνέβαλε καταλυτικά στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας και στη θωράκισή της απέναντι σε πολυεπίπεδες προκλήσεις λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή ενός σχεδίου άμυνας, βασισμένο στους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος. Στρατηγέ, με υψηλό αίσθημα σεβασμού, ευχαριστούμε θερμά για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες σας στην πατρίδα!
Μαρία Αντωνίου

Back to top button