Ελλάδα

Σπεπαστή πίτσα στο τηγάνι

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
120 ml νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
Για τη γέμιση:
30 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ντομάτα σάλτσα
4 φέτες γαλοπούλα
1 πιπεριά πράσινη
300 γρ. τυρί ελαφρύ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη μισή ποσότητα αλευριού και το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, λίγη αποξηραμένη ρίγανη και ξεκινάμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ζύμη. Πλάθουμε λίγο ακόμα με το χέρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Ανοίγουμε το μάτι σε μεσαία φωτιά. Σε ένα αλευρωμένο ξύλο κοπής ανοίγουμε το ένα μέρος της ζύμης με το πλάστη. Βάζουμε ελαιόλαδο στο προθερμασμένο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζύμη. Παράλληλα ανοίγουμε και το άλλο φύλλο ζύμης.
Για τη γέμιση: Προσθέτουμε στη ζύμη που βρίσκεται στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, τις φέτες γαλοπούλας, τις λεπτές φέτες πράσινης πιπεριάς και τέσσερις φέτες τυρί.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης και σκεπάζουμε με ένα καπάκι ώστε να ψηθεί για περίπου 4΄. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του καπακιού, γυρίζουμε τη σκεπαστή ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Ψήνουμε πάλι με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 4΄.
Κλείνουμε τη φωτιά και πάνω από την πίτα τοποθετούμε 4 φέτες τυρί και περιμένουμε λίγο να λιώσει το τυρί.



Back to top button