Ελλάδατελευταίες ειδήσεις

Χάλασε το αυτοκίνητό του μέσα σε τούνελ της Εγνατίας!


Μας έτυχε κάτι, που μπορεί να συμβεί σε όλους!
Την Παρασκευή 12/1/2024 και ώρα 9 το βράδυ πηγαίνοντας με τη σύζυγο, με το παλιό μας Renault Megane, ξαφνικά μέσα στη σήραγγα Παναγιάς (μετά τα Γρεβενά πριν το Μέτσοβο) ανάβουν όλα τα λαμπάκια και το αυτοκίνητο ακινητοποιείται χωρίς να ξαναμπαίνει μπροστά!
Αμέσως βάζουμε alarm, τρέχω και τοποθετώ το φωτεινό τρίγωνο 20 μέτρα πίσω και μπαίνουμε στο πλησιέστερο τηλεφωνικό θάλαμο για να ειδοποιήσουμε την Εγνατία. Τα αυτοκίνητα να περνάνε ξυστά από το δικό μας με κίνδυνο να γίνει μεγάλο δυστύχημα!
Μέσα στον τηλεφωνικό θάλαμο υπήρχε ένα κουτί κίτρινο με ένα κουμπί και όχι τηλέφωνο. Παράλληλα (πολύ σημαντικό) η βαριά πόρτα του θαλάμου ήταν σκουριασμένη και χωρίς μεντεσέδες απλά σφηνωμένη! Έτσι αφού μπήκαμε, κάθε φορά που περνούσε αυτοκίνητο απ έξω και κυρίως οι νταλίκες, από τον αέρα έφευγε από τη θέση της και ήταν έτοιμη να πέσει μέσα στο δρόμο! Για όλο το διάστημα που είμασταν εκεί, έπρεπε να την κρατάω για να μη φύγει!!!!
Αφού μιλήσαμε με κάποια κυρία από την Εγνατία και μας είπε πως θα έρθουν οι δικοί τους για μας βοηθήσουν, παράλληλα πρότεινε να καλέσουμε την δική μας οδική βοήθεια για να έρθει να παραλάβει εμάς και το αυτοκίνητο. Της εξήγησα πως μέσα στο τούνελ δυστυχώς δεν έχουμε σήμα στο κινητό μας και είναι αδύνατο να ειδοποιήσουμε κανέναν! Μας είπε να μην ανησυχούμε, γιατί σύντομα θα έρθουν οι άνθρωποι της Εγνατίας και θα μας βοηθήσουν.
Μετά από 40 λεπτά και ενώ κρατούσα με τα χέρια μου τα παγωμένα, την ξεχαρβαλωμένη πόρτα του θαλάμου, φτάνει ένα συνεργείο της Εγνατίας με δυο άτομα και βάζει κώνους και πρότειναν να μπει η Ολυμπία στο τιμόνι εμείς οι τρεις σπρώχνουμε με τα χέρια μας για να το πάμε στη μικρή εσοχή έκτακτης ανάγκης! Εδώ πρέπει να τονίσω τον τρόμο να βλέπεις, πως ενώ είχαν ανάψει στη λωρίδα μας την κόκκινη σήμανση, πολλά αυτοκίνητα τρέχοντας πολύ πάνω απ το κανονικό, ερχόταν στην δική μας λωρίδα και τελευταία στιγμή έστριβαν που έβλεπαν τους κώνους.
Αφού φτάσαμε επιτέλους στη προφυλαγμένη εσοχή, ρωτάω τους ανθρώπους(που ήταν όντως ευγενικοί και έκαναν τα πάντα να βοηθήσουν) τι κάνουμε αφού δεν έχουμε σήμα στα κινητά μας;
Τους ζήτησα να μας πάρουν όσο γρήγορα γίνεται από εκεί από το “τούνελ του τρόμου” γιατί παγώναμε!
Μας είπαν πως απαγορεύεται να μας πάρουν αυτοί από εκεί και πως πρέπει να έρθει οδική βοήθεια δική μας. Τους ρώτησα αν υπάρχουν τηλέφωνα σταθερά εκεί να ειδοποιήσουμε και μας είπαν πως είναι χαλασμένα! Τότε ο ένας από αυτούς μας έδωσε το δικό του κινητό που είχε σήμα να καλέσουμε την οδική μας! Καλέσαμε την οδική και οι άνθρωποι της Εγνατίας μας είπαν πως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο εκεί, γιατί είχαν και άλλες δουλειές και μάζεψαν τους κώνους και έφυγαν.
Οι ώρες περνούσαν και εγώ με τη σύζυγο σε ένα παγωμένο αυτοκίνητο μέσα στο τούνελ, χωρίς τηλέφωνο να μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να μάθουμε τι ώρα θα έρθουν να μας παραλάβουν, περιμέναμε εκεί!
12 το βράδυ φτάνει η οδική βοήθεια που μας λέει ο οδηγός πως αυτόν τον ειδοποίησαν πριν 40 λεπτά και ήρθε από το Μέτσοβο! Όταν καταφέραμε και το βάλαμε το αυτοκίνητο στο φορτηγό και μας πήρε ο άνθρωπος και μας πήγε στο Μέτσοβο να πάρουμε ταξί, νιώσαμε ειλικρινά υπέροχα και κυρίως τυχεροί!
3 ώρες μέσα σε ένα παγωμένο τούνελ και κυρίως τρομαγμένοι σκεφτήκαμε και είπαμε πολλά!
Πόσο δύσκολο είναι σ αυτή τη χώρα να υπάρχει το αυτονόητο; Πόσο εύκολο ήταν και είναι να γίνει μεγάλη καραμπόλα μέσα στο τούνελ!!!
Πόσα εκατομμύρια έχουν πάρει από τον ελληνικό λαό για να φτιάξουν αυτό το μεγάλο έργο και το αυτονόητο δεν υπάρχει πουθενά!
Αυτονόητο είναι ένα και μοναδικό! Πως θα σε πάρουν το συντομότερο από εκεί και πως θα αποτρέψουν τα χειρότερα!
Δεν ξέρω τι να πω!
Όλοι ζούμε από τύχη!
Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό!
B.K.

Απάντηση της Εγνατία Οδός ΑΕ για το περιστατικό με το ΙΧ που χάλασε μέσα σε σήραγγα

Back to top button