Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Το βραβείο ΥΠΑΤΙΑ 2024 έλαβε η Ιωάννα Παλιοσπύρου (φωτο – βίντεο)

H Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης ΥΠΑΤΙΑ, διοργάνωσε τα βραβεία ΥΠΑΤΙΑ 2024 στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης

Ραφαήλ Γεωργάνος

Η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Υπατία, έχει καταφέρει με τις στοχευμένες, εξωστρεφείς εθελοντικές της δράσεις να αποτελεί έναν θεσμό στη Θεσσαλονίκη, αριθμώντας πολλά μέλη αλλά κυρίως εκατοντάδες ακόλουθους σε κάθε της βήμα.

Τα βραβεία είχαν ως επίκεντρο ανθρώπους αγωνιστές της ζωής.

1. Βραβείο για την όραση στον Γιώργο Μικρού, Βιομηχανικό σχεδιαστή των απτικών χαρτών για την καθοδήγηση ατόμων με οπτική αναπηρία σε αρχαιολογικούς και δημόσιους χώρους MIND THE MAP.

2. Βραβείο για τον Παιδικό Καρκίνο στον Ογκολόγο -Αιματολόγο Dr.Αθανάσιο Φάσσα

3. Βραβείο Νεολαίας στον 18χρονο Έλληνα «Αϊνστάιν» Δημήτρη Λώλα που σαρώνει τα βραβεία στα μαθηματικά.

4. Βραβείο για το Περιβάλλον στον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Ξεξάκη που βραβεύτηκε με την ομάδα του στο Παρίσι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός έξυπνου βιοκλιματικού σπιτιού

5. Βραβείο για τον Διαβήτη στην Έλενα Ματοπούλου, Ποδολόγο, μέλος της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού και μέλος της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβήτη.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν στην Παραολυμπιονίκη Αλπικού Σκι Εύα Νίκου, την μοναδική αθλήτρια παρααλπικού σκι στην Ελλάδα, για την κάλυψη του κόστους εξοπλισμού της και συμμετοχής της στους αγώνες στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος της Λέσχης Στίβη Σιωζοπούλου τόνισε πως «όλοι πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε ό,τι αφορά την προσφορά στον συνάνθρωπο».

Επίσης, το βραβείο ΥΠΑΤΙΑ δόθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου ιδρύτρια του Ioanna Paliospirou Foundation – Ελληνική Κοινότητα για τους εγκαυματίες.

«Η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι όλα αυτά τα χρόνια είναι πως κατάφερα να το ξεπεράσω, να το αντέξω και να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Το σύμβολο του ιδρύματος δείχνει ένα γυναικείο πρόσωπο υπάρχει ένα ημικύκλιο που συμβολίζει ένα εμπόδιο, όμως από πίσω υπάρχουν δύο άνθη που συμβολίζουν τη δύναμη της ψυχής και τη δύναμη του μυαλού, τα οποία βρίσκουν τον τρόπο και δίνουν λύσεις», είπε αρχικά.

«Η αγάπη κάνει θαύματα και εγώ δέχτηκα παρά πολύ αγάπη από γιατρούς φίλους και την οικογένεια μου. Έτσι, σκέφτηκα πως μέσα από το βίωμα μου, πρέπει να το δώσω πίσω στην κοινωνία. Είδα τα κενά στο θέμα των εγκαυματιών και σκέφτηκα πως κάθε εγκαυματίας πρέπει να έχει μια θέση. Μια ομπρέλα κάτω από την οποία πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη».

«Για μένα είναι η παρηγοριά μου να ξέρω ότι όλο αυτό δεν το έχω περάσει άδικα και ότι καταλήγει κάπου όμορφα. Και να θυμίσω πως με μικρές πράξεις αγάπης πως μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία και την ζωή ενός ανθρώπου. Όπως κάνατε εσείς για εμένα, εγώ το κάνω για άλλους ανθρώπους».

Παρουσίαση: Κατερίνα Γιατζόγλου.

karfitsa.gr

 

Back to top button