Ελλάδα

Τραχανάς με τομάτα και λουκάνικα

Υλικά
1 πράσο
1 καρότo
50ml ελαιόλαδο
40γρ βούτυρο
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα
100 ml λευκό κρασί
100 γρ χυμός τομάτας
½ λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. μπαχάρι
πιπέρι
600 ml ζωμός λαχανικών
300 γρ τραχανάς ξινός
80 γρ γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το πράσο και το καρότο σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο, και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα λαχανικά. Βάζουμε τον πελτέ τομάτας. Έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3’. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το φύλλο δάφνης, το ζωμό λαχανικών και τον τραχανά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό σταδιακά, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς, ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.



Back to top button